Nybygget blir det 32. fartøyet Aas Mek. Verksted leverer til brønnbåtrederiet Sølvtrans AS og har verftets byggenummer 204. Ill.: Verftet

Aas Mek. med ny kontrakt på brønnbåt, AAS 2502 ST

Nyheten har vært kjent i markedet en tid, og den 14. februar 2019 bekreftet byggeverftet nok en kontrakt med Sølvtrans AS. – Også dette bygget er av verftets eget design, forklarer verftsdirektør Halvard Aas. Han er svært glad for at Sølvtrans igjen har valgt en brønnbåt av AAS design og bekrefter at dette blir det 32. fartøyet verftet leverer til Sølvtrans rederiet.

Nybygget får byggenummer 204 og blir søsterskip til byggenumrene 199 og 200 som begge er under utrustning ved verftet. – Disse leverer vi til Sølvtrans i løpet av året, sier Aas.

AAS 2502 ST
Brønnbåten har en lastekapasitet på 2500 m3 og er spesielt designet for lukket transport med RSW kjøling og sideveis sirkulasjon i lasterommene, lavt dypgående for smolt transport og dewatering system for ferskvanns behandling av fisken m.m. Skroget blir bygget i utlandet og nybygget skal overleveres rederiet i november 2020.

Båten er topp utstyrt for transport av levende fisk i åpent og lukket system på en sikker og skånsom måte, null utslipp under lukket transport med overvåking, rensing og behandling av all vann sirkulasjon, filtersystem for oppsamling av lus, UV-behandling av vann inn og ut av lasterommene. I tillegg er båten også arrangert for å være servicefartøy for ulike oppdrag for oppdrettsanleggene. Nybygget er designet for å trykklosse til anlegg på land, til sortering, avlusing o.l., uten bruk av vakuumpumpe for mest mulig skånsom behandling av fisken.

Hoveddimensjoner:Lengde o.a. 69,96 meter, bredde 17,80 meter og dybde i riss 5,90 meter. Lasteromsvolumet er på 2500 m3 som gir en kapasitet på føring av 375 tonn med levende fisk. Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, som er utstyrt med skyveskott og trykk laste- og lossesystem. Båten vil ha innredning for 10 personer.

Sølvtrans AS er en av de største aktørene innen transport av levende fisk nasjonalt og internasjonalt, med aktivitet i Skotland, Shetland, Chile og Australia i tillegg til Norge. – Vi fra verftets side ser på denne kontrakten med Sølvtrans AS som meget viktig for vår posisjon som ledende brønnbåtbygger, og vi er svært glad for å føre videre det lange samarbeid vi har hatt med Sølvtrans i mange år, sier Halvard Aas avslutningsvis.

Det er full fart ved Vestnes-verftet Aas Mek. Verksted AS.