M/S "Steinar Olaisen" er utrustet med Aas Mek. sitt spesialutviklede vaske- og desinfiseringssystem "Well Wash", et helautomatisk vaskesystem for vask og desinfisering av lasterommene, sirkulasjonsrørene, vakuumanlegget, laste- og lossesystemet og CO2-luftere i en automatisk syklusstyrt prosess.

Aas Mek. Verksted leverer bnr. 198

Aas Mek. Verksted leverte den 3. juli 2017 sitt byggenr. 198, en brønnbåt av typen AAS 3602 ST til rederiet Nova Sea Service AS.

Gründeren bak Nova Sea-gruppen er Steinar Olaisen, som ble en av Norges laksepioneerer. Den første oppdrettslaksen som kom til Nord-Norge kom pakket i plastposer, ombord i et sjøfly som landet på Lovund i 1972. Til tross for forskernes skepsis mot lakseoppdrett i Nord-Norge hadde Steinar Olaisen stor tro på prosjektet og var en dyktig pådriver for det. Dessverre gikk Olaisen bort sommeren 2011, men Nova Sea drives fortsatt videre i hans ånd.

M/S «Steinar Olaisen» har lengde oa på 79,80 meter, lengde pp 77,12 meter og bredde 16,00 meter. Lastekapasiteten er på 3600 m3 og bruttotonnasje og servicefart er oppgitt til hhv. 3401 og 14,5.

Nybygget er et nyutviklet design med type betegnelsen AAS 3602 ST med en lastekapasitet på 3600 m2, tilsvarende 540 tonn med levende laks. Det nye designet er utviklet av verftet på basis av vår lange erfaring med denne type fartøy. Det er skrogmessig uttestet i modelltanken i Trondheim for optimalisering av skroglinjer for lavest mulig energi forbruk og størst mulig fart på last og ballast. Sirkulasjonen i lasterommet er optimalisert med CFD analyse for å få best mulig vannkvalitet under transport og avlusing. Skrogkonseptet er en videreutvikling av vårt spesielle forskips design som gir roligere bevegelser i dårlig vær, lavere energiforbruk og redusert stress på både fisken og mannskapet. Båten er arrangert for åpen og lukket transport, sortering, smolt transport, avlusing med filter for oppsamling av lus og UV-behandling av alt sirkulasjonsvann.

Båten er arrangert med 11 enmannslugarer med toalett og dusj, TV, musikkanlegg og sofagruppe. Ellers har skipet topp utstyrt messe og bysse, kaffebar ved arbeidsdekk, TV-stue, salong med panorama utsikt, kino, trimrom, samt skye lounge med jacuzzi og sittegruppe på toppen av styrhuset med 360 o panoramautsikt. Styrehuset er arrangert med tre operatørposisjoner for manøvrering av båten, fjernstyringssystem for drift og overvåking av alle system, fjernstyring av all last og fiske håndtering. Båten er utstyrt med vakuumtoalettsystem og kloakkrensing iht. strengeste krav.

Det er lagt stor vekt på mannskapets bekvemmeligheter ombord.