Austral kontraherer ved Båtbygg

Båtbygg i Måløy har fått kontrakt på bygging av en autolinebåt til rederiet Austral Fisheries.

Nybygget er kontrahert av et av Australias største fiskeriselskap og skal overleveres ultimo 2025. Med bakgrunn i en linebåt der verftet stod for bygging og leveranse i 2020, har de bygd gode relasjoner med rederiet og rederiet har lagt vekt på den gode erfaringen de har når de nå har inngått denne kontrakten.

Når nytt regelverk for Australia er klart, så er båten og motorene som skal installeres utrustet for å kunne bruke «grønn metanol», og det vil oppnås en utslippsreduksjon av f.eks. CO2 på 70-80 prosent sammenlignet med fartøy som er i operasjon i dag.

MT115-L designet er en avansert autolinebåt og Marin Teknikk har med dette prosjektet designet et kosteffektivt og funksjonelt fartøy med høyt fokus på sikkerhet for mannskap samt at en viderefører det med å designe miljøvennlige, moderne og avanserte fiskefartøy.

Ombygges ved Green Yard Kleven

Marin Teknikk signerte tidligere i år flere ombyggingskontrakter på eksisterende båter. Den siste var en stor avtale nå i august om et tidligere MT-design som skal ombygges til et kabel reparasjon fartøy for et rederi i Japan.  Også dette arbeidet skal utføres ved norsk verft, – Green Yard Kleven i Ulsteinvik.