Brønnbåten "Langsund" er forlenget med 14 meter. Foto: Verftet

Brønnbåten «Langsund» forlenget ved Aas Mek. Verksted

Mai 2019: Aas Mek. Verksted AS har ferdigstilt forlengelsen og ombyggingen av brønnbåten M/S «Langsund». Fartøyet er forlenget med 14 meter og har etter ombyggingen en lastekapasitet på 1050 m3.

Det er Aas Mek. Verksted AS som har prosjektert og levert all dokumentasjon for denne ombyggingen. Opprinnelig var fartøyet designet og bygget ved Aas Mek. Verksted AS, levert som bygg nr. 162 i 2001. Da hadde båten en lengde på 43,89 meter og en lastekapasitet på ca. 700 m3.

‍Etter forlengelsen har båten en total lengde på 57,89 meter. Skrogseksjonen er bygget av Salthammer Båtbyggeri AS.

For øket sirkulasjon i lasterom er det montert nye pumper. Dekkshus for og akter er forlenget/utvidet. I dekkshus akter er det montert UV- og filtersystem. Det er innmontert lasteslanger fremme for lasting både for og akter. For oksygentilsetting til vann i lasterom er det montert nytt O2 og O3 produksjonsanlegg. Styrehuset er forlenget med nytt automasjonsystem for sirkulasjon og lastehåndtering.

I maskinrom er hjelpemotorene skiftet ut og det er montert to sett med nye aggregater, samt nytt generatorsett. I tillegg er det montert to nye foldekraner, samt nye brannslokkingssystem med inergen i maskinrom og vanntåke i innredning.