M/S "C Provider" er overlevert rederiet. Foto: SHB

«C Provider» – levert fra Salthammer Båtbyggeri

Nybygget er utstyrt med bransjens største batteripakke.

Salthammer Båtbyggeri AS (SHB) overleverte sitt byggenummer 153 den 14. juni 2024. Fartøyet «C Provider» er det andre bygget verftet leverer til Charvest AS. Kontrakten ble signert i april 2023 og fartøyet, som er bygget i sin helhet på verftet på Vestnes, er en kombinert service- og bløggebåt. I en pressemelding opplyser Salthammer at båten er skreddersydd for bløgging av fisk, og at den også kan benyttes som servicebåt utstyrt med stor kran, muligheter for slep og god dekksplass.

Fartøyet er utstyrt med bransjens største batteripakke på denne type fartøy, som gjør det mulig å operere utslippsfritt på merdkanten i opptil et døgn. Batteripakken sammen med den hybride fremdriftslinjen gjør båten fleksibel og i stand til å optimalisere energiforbruket til enhver aktivitet.

Lasse Stokkeland er daglig leder ved Salthammer Båtbyggeri AS.

Charvest AS har sammen med Møre Maritime AS og SHB videreutviklet «Csaver», den første båten som SHB leverte til rederiet tilbake i 2020, til «C Provider» basert på erfaringer og ny teknologi. «C Provider» er i denne klassen en svært avansert båt med fleksible løsninger for optimalisering av energiforbruk om bord. – Leveringen av «C Provider» styrker ytterligere Salthammer sin posisjon, som en ledende leverandør av teknologisk avanserte fartøy til oppdrettsnæringen, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet.

Kay Søreng, produksjonsjef ved SHB, var med på å bygge den første båten til Charvest AS og setter stor pris på at de ønsket å komme tilbake til verftet for å bygge sin nyeste båt. – Det har på ny vært en sann glede å samarbeide med rederiet, de er krevende, de vet hvordan båten skal brukes, de stiller krav og utfordrer oss som verft, noe som er med på å løfte oss, uttaler Kay Søreng Videre. – Nå er båten klar til overlevering, og vi håper at vi har levd opp til forventningene og at «C Provider» blir en trygg, komfortabel, praktisk og driftssikker båt for mannskap og rederi.

Ole-André Leine, daglig leder i Charvest er glad for å kunne komme tilbake til SHB når man skulle utvide flåten. – Med svært gode erfaringer fra vår første båt levert fra Salthammer, gleder vi oss til å ta i bruk «C Provider», som vil være markedets mest miljøvennlige og fleksible nødbløgge- og servicebåt. Vårt unike system med mobile fisketanker har vist seg å gi svært høy oppetid på merdkanten, fartøyet går til nærmeste kai og laster tankene på bil for videre frakt til slakteri. Dette minimerer tid brukt på levering av fisken sammenlignet med tradisjonelle fartøy.

Charvest AS dobler nå antall fartøy og ansatte. Vi har de siste fem årene gjort betydelige investeringer i to nye fartøy, og at Salthammer bygger fartøyene i sin helhet på Vestnes var viktig for oss når vi skulle velge byggeverft.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896. Med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken, og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner, er verftet rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.

Tekniske spesifikasjoner

Design:                 Møre Maritime AS M 19 Aquaculture vessel

L x b:                     19,00 x 9,40 m

Maskineri:          1x 800 hk Scania DI16 / 300 KW el motor

Batteri:                 950 kWh

Kraner:                 1 x HS marine AKC 100