M/S "Frøy Harvest" har allerede vært i operasjon i tre måneder. Sist lørdag var det høytidelig dåp i Ålesund. Foto: Sletta Verft AS

Døpte fullspekket servicefartøy fra Sletta Verft

Ålesund 11. nov. 2017: Servicebåten «Frøy Harvest» har allerede vært i drift i tre måneder for Marine Harvest. Lørdag 11. november ble fartøyet døpt i Ålesund.

Det godt utstyrte servicefartøyet, som har base på Sunnmøre, har levert tjenester til havbruksnæringen siden det gikk fra Sletta Verft i juli i år. De neste fem årene skal «Frøy Harvest» arbeide for Marine Harvest. Du kan lese mer om fartøyet i vår referanseliste her.

God stemning

Den gode stemningen om bord i «Frøy Harvest» merkes med en gang man kommer om bord. – Miljø og trivsel er særdeles viktig når man skal bo tett på hverandre over lang tid, sier skipper Halvard Saure, som har over 15 års erfaring fra havbruksnæringen. Både fasiliteter, utstyr og sikkerhet på båten er av ypperste klasse, så forholdene ligger til rette for et godt miljø.

Rivende utvikling

Det har vært en rivende utvikling av servicefartøyer innen havbruk de siste fire-fem årene kan Saure fortelle. – Det er ikke lenge siden vi satt med hodet ut av ei luke i skutesida i all slags vær og vind for å kunne manøvrere og styre fartøyene. Nå sitter vi høyst komfortabelt og styrer både skip og utstyr fra brua, sier Halvard Saure.

Kjersti Garlid er gudmor for «Frøy Harvest». Hun er regnskapsmedarbeider i Frøy Vest AS og er her avbildet sammen med kaptein Halvard Saure. Foto: John Inge Vikan

Rett bemanning

Oppdrag for havbruksnæringen er kjernevirksomheten i Frøy-gruppen. – Vi legger vekt på å ha kompetente og motiverte medarbeidere, riktig verktøy og utstyr, og ikke minst moderne og kraftige fartøy. Gode kundeopplevelser avhenger av rett bemanning, rett fartøy, rett utstyr og godt planlagte arbeidsoppgaver, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.

Teknologi fra offshoreskip

«Frøy Harvest» er et av de best utrustede fartøyene og ypperste i sin klasse, og er med sine 25 meter en stor servicebåt for bruk innen oppdrettsnæringen. Teknologi fra offshorenæringen er tatt i bruk, og fartøyet er utstyrt som et velutrustet ankerhåndteringsskip i miniatyr med ROV, DP, dekkskraner, slepevinsj, haikjeft og tauepinner.

– «Frøy Harvest» er av de aller beste innen sikker håndtering av fortøyning, og vi har fått god støtte fra ENOVA for å sikre miljøkrav ved dieselelektrisk drift, avslutter Joar Gjerde.

Frøy-gruppen

Selskapene i Frøy-gruppen eies av Gåsø Næringsutvikling AS som er et lokalt familieeid selskap med fokus på eiendom, marin og maritim virksomhet. Selskapet har hovedsete på Siholmen ved Sistranda, som er kommunesenteret på Frøya i Sør-Trøndelag.

I Frøy-gruppen inngår:

  • Frøy Rederi AS – Brønnbåttjenester til havbruksnæringen
  • Frøy Akvaservice AS – Mindre servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Akvaressurs AS – Store servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Vest AS – Servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Vest Rederi AS – Servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Eiendom AS – Eiendomsutvikling, bolig og næring

Motormann og matros Håvard Hagen var med og klargjorde «Frøy Harvest» for dåp.