Trapp i skuteside gir også enkel adkomst ned til merd.

«Frøy» – levert fra GMV 2.0

Grovfjord Mek. Verksted 2.0 overleverte bnr. 176 til Lofoten Sjøprodukter 30. mai 2024.

Fartøyet har et moderne og romslig design, med fokus på effektiv drift og operasjon. Det er god plass i både dekkshus, rorhus og på dekk – noe som gir en flott arbeidsplass for de som skal jobbe på lokalitetene. Fartøyet er bygget med god kvalitet og det er valgt utstyr som byggeverftet erfaringsmessig vet gir en driftssikker operasjon.

M/S «Frøy» er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjonene 13,97 x 7,60 meter. Den er utstyrt med 1 stk. Palfinger stasjonær kran PK33002 (M) G hybrid kran på 30,2 tonnmeter, med 2 ekstra ventilseksjoner og radiostyring. Videre er den utstyrt med 2 capstaner på 3 tonn, samt en vinsj på 12 tonn fra Lorentzen.

Fartøyet er bygget med et romslig og åpent rorhus med førerposisjon, pantry og en sofagruppe for 3-4 personer.  Dekkshuset er romslig og inneholder kombinert garderobe og verksted med stor arbeidsbenk, vask og hansketørker, samt toalett.

Videre er fartøyet utstyrt med 2 stk. hovedmotorer fra Nogva Scania som yter 2×380 hk ved 2100 o/min som gir en marsjfart på omtrent 10,5 knop. Aggregatet er av typen Nogva Nanni på 29,3 KW.

Bård Meek-Hansen, daglig leder GMV.

– Vi er glade for det gode og langsiktige samarbeidet vi har hatt med Lofoten Sjøprodukter, som startet med byggingen av bnr. 64 «Lofotfjord» tilbake i 2010, sier daglig leder Bård Meek-Hansen i Grovfjord Mek. Verksted 2.0. – Allerede om en måned vil vi overlevere neste fartøy, søsterskipet bnr. 177 «Njord» til dem. Båtene er topp moderne med gode fasiliteter for mannskapet og stor kapasitet for å håndtere fortøyninger og annet oppdrettsutstyr på en god måte. Vi er trygge på at dette blir gode båter for Lofoten Sjøprodukter

– «Frøy» lå en kort periode ved landbasen vår i Mortsund, før den dro videre til arbeidsområdet sitt i Bodø-området der den skal jobbe på lokalitetene våre. Dette er en godt utstyrt båt med gode fasiliteter for mannskapet og blir et flott tilskudd til flåten vår, sier produksjonssjef Akva Ole Vegard Mosseng i Lofoten Sjøprodukter som er svært fornøyd med det nye fartøyet.

GMV bnr. 176, M/S «Frøy».

Om Lofoten Sjøprodukter

Lofoten Sjøprodukter AS ble etablert i 1980 av Britt og Roger Mosseng. Virksomheten startet med oppdrett av atlantisk laks og gjenopptok senere hvitfiskproduksjonen som tidligere har foregått i Mortsund gjennom flere generasjoner. I dag er familiebedriften et helintegrert selskap som representerer aktiviteter innenfor settefisk, matfiskproduksjon, slakteri, videreforedling, visningssenter og restaurant samt salg og eksport av alle sine produkter.

Bedriften har en årlig produksjon på 10 000 tonn laks og 2500 tonn hvitfisk som landes ved mottaksstasjonen på Napp i Flakstad kommune. De har aktiviteter i fire kommuner i Nordland.

Om Grovfjord Mek. Verksted 2.0 AS

GMV er en av Norges største produsenter av arbeidsbåter til oppdrett, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har verftet levert 158 båter hvorav 138 til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet. Bnr. 176 «Frøy» er den tredje oppdrettsbåten GMV leverer til Lofoten Sjøprodukter.

 

 

 

 

B2

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.