Kontraktsignering: Fra v. Endre Brekstad (teknisk sjef, FSV), Arild Aasmyr (daglig leder, FSV) og Kåre Sletta (daglig leder, Sletta Verft).

FSV Group kontraherer stort servicefartøy ved Sletta Verft

Sletta Verft AS har inngått kontrakt på bygging av et nytt 27 meter servicefartøy til FSV Group i Molde. Levering er avtalt til oktober 2020.

Fartøyet som er spesielt utviklet for service og support i havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group og Solstrand Trading. Nybygget blir en videreføring av tidligere FSV design og utrusting, hvor det er lagt stor vekt på økt kapasitet og på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for sikre og effektive operasjoner om bord.

S-2712-SH: Fartøyet er byggenr. 183 ved Sletta Verft med lengde 27,00 meter og bredde 11,50 meter. Ill.: Solstrand Trading

FSV Group ble etablert i Molde i 2011. Selskapets strategi har mål om en kraftig vekst av flåten som i dag består av 11 spesialfartøy inklusiv en lekter, som driftes og leies ut til ulike operasjoner som sleping, frakt, bistand til installasjon og inspeksjon av oppdrettsanlegg samt ROV- og subsea-oppdrag.

Arild AAsmyr, daglig leder i FSV Group, sier: «FSV har en ambisjon om å være blant de ledende aktørene innen markledet for servicefartøy og spesielt innenfor segmentene med de tyngst arbeidsoppgavene. Vi bygger nå et nytt flaggskip som vil håndtere komplekse og krevende operasjoner på en mer trygg og effektiv måte. Jeg tror dette fartøyet i kombinasjon med dyktige ansatte vil bidra til en positiv utvikling for selskapet.»

Aasmyr poengterer at FSV tar i bruk ny og miljøvennlig teknologi og at selskapet som alltid har fokus på gode og sikre tekniske løsninger for de som arbeider på dekk. – Vi er også glade for å komme tilbake til Sletta Verft som også bygde M/S «Mini Server» for oss i 2016. Verftet, som har blitt en betydelig skipsbygger innen servicebåtsegmentet, har fått en imponerende referanseliste og har gjentatte ganger vist høy leveringspresisjon.

Daglig ledere ved Sletta Verft, Kåre Sletta, forteller at det er veldig hyggelig å kunne ønske FSV Group velkommen tilbake til verftet. – Vi setter stor pris på at FSV velger å bygge lokalt og at selskapet benytter seg av vår skipsbyggingskompetanse. Sletta Verft har betydelig kompetanse innen havbruk og teknologi som våre kunder setter pris på. Vi ser frem til å levere ett av de største og mest avanserte servicefartøy vi har bygget.