M/S "Vinknes" er byggenummer 152 fra verftet i Grovfjord i Sør-Troms. Foto: Grovfjord Mek. Verksted AS

GMV leverer oppdrettsbåt til Cermaq Norway

Grovfjord Mek. Verksted AS i Sør-Troms overleverte den 1. februar 2019 sitt bnr. 152, M/S «Vinknes», til Cermaq Norway avd. Nordland.

GMV har siden år 2000 levert over 120 båter til oppdrettsnæringen. Daglig leder Bård Meek-Hansen forteller at Cermaq Norway er en god og krevende kunde som bidrar til å videreutvikle GMVs fartøyer slik at verftet kan fortsette å være en foretrukket leverandør til oppdrettsnæringen.

M/S «Vinknes» er en oppdrettskatamaran i aluminium på 14,00 x 7,60 meter. Den er utrustet med 1 stk. kran på 30,5 tonnmeter, 2 stk. capstaner på hhv. 2 og 5 tonn, samt hydraulisk HT vasker. Fartøyet er bygget med et romslig rorhus med pantry og sofagruppe. I tillegg er det et stort dekkshus med verksted, garderobe/tørkerom og wc. De to hovedmotorene yter 380 hk hver v/2100 o/min, mens aggregatet er på 47,5 kVA. Trapp i skutesiden sikrer enkel adkomst til merding.

– Cermaq Norway velger GMV fordi de er konkurransedyktige på pris, verftet leverer topp kvalitet og det har god oppfølging gjennom byggeperioden, sier Frode Holmvaag, leder Sjø Nordland i Cermaq Norway. – I tillegg synes vi at det er gledelig at vi nok en gang finner konkurransedyktige leverandører lokalt.

Frode Holmvaag poengterer at det for Cermaq Norway er avgjørende viktig å ha en klynge av sterke leverandører i regionen som virkelig kan og forstår havbruk. – Grovfjord Mek. Verksted AS gjør definitivt dette, og det er derfor vi valgte dem, sier Holmvaag.

Oppdrettskatamaranen «Vinknes» er et effektivt arbeidsredskap for Cermaq Norway avd. Nordland. Foto: GMV