- Investeringen applauderes, sier Magne Standal (til h.) og Geir Sandvik om den nye dokken ved Fiskerstrand Verft AS.

Godt trøkk på standen til skipsbyggerne

Nor-Shipping 2019: Bransjeorganisasjonen Norske Skipsverft er på messen med flere av sine medlemsverft. – Vi får mange gode tilbakemeldinger på den nye dokken vår, sier adm.dir. Magne Standal ved Fiskerstrand Verft AS.

Det er generelt høy aktivitet i nybyggingsmarkedet selv om ordreinngangen hittil i år har vært beskjeden. Ifølge tall fra Norske Skipsverft er det kun offentliggjort ti ordrer til en samlet verdi av 3,5 milliarder kroner hittil i år. – Dette  er lavt, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Innen reparasjons- og vedlikeholdsmarkedet er det grei pågang med god etterspørsel etter dokkingstjenester. Det er jevnt sig med forespørsler også på prosjektsiden, sier flere av verftene på Nor-Shipping.

Adm.dir. Magne Standal ved Fiskerstrand Verft AS henter i disse dager hjem en ny flytedokk på 165 meter lengde oa og innvendig bredde på 27,40 meter. – Vi får gode tilbakemeldinger på denne investeringen, sier Standal og forteller at dokkingskapasiteten ved verftet nå blir øket til 12.000 tonn – 100 (150) t/m.

Også ved Solstrand Verft AS i Tomrefjorden har man investert i en ny dokk. Daglig leder Tore Rekdal forteller at eksisterende dokk på 100 meter lengde, bredde 18 meter og løftekapasitet på ca. 4000 tonn, i 2016 ble supplert med en ny dokk med løftekapasitet på ca. 1250 tonn, loa 60 meter og innvendig bredde på 14,50 meter.

Tore Rekdal ved Solstrand Verft AS har godt belegg i de to dokkene sine.

Verftsdirektør Jarle Gunnarstein ved Larsnes Mek. Verksted AS forteller at verftet har det travelt med mange nybyggingsprosjekter. På Nor-Shipping er en modell av «Ro West» utstilt på standen til Norske Skipsverft. – Et flott fartøy kombinert med all den funksjonalitet et moderne brønnbåt-design skal ha, poengterer Gunnarstein. Fartøyet er bygg nr. 57 fra Larsnes, har lengde oa på 82,10 meter og bredde 15,50 meter. Rederi er Rostein AS, Harøy.

Jarle Gunnarstein og Mette Longva ved Larsnes Mek. Verksted AS er godt fornøyd med «Ro West» levert til Rostein AS.