Coastcat 20W - leveres fra Sletta Verft til Frøy Vest Rederi tredje kvartal 2019. Ill.: Tomra Engineering

Kontraherer 20 meters servicebåt ved Sletta Verft

Frøy Vest Rederi har kontrahert en 20 meters servicebåt av typen Coastcat 20W ved Sletta Verft i Mjosundet. Levering er avtalt til tredje kvartal 2019.

Fartøyet blir bygg nr. 176 fra Sletta Verft, og designet er utført av Tomra Engineering. Båten utrustes med det siste innen teknologi for avanserte serviceoperasjoner spesielt rettet mot havbruksnæringen. Den får også stor løftekapasitet og mye dekksutstyr.

Batteri hybrid

For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav blir det installert dieselelektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en betydelig batteripakke som vil være den største batteripakken installert på større servicebåter til nå. Med en kapasitet på 170 kWh vil denne bidra til betydelig redusert utslipp av miljøgasser, lavere drivstofforbruk og bedre komfort.

– Vi er svært fornøyd med å kunne velge Sletta Verft i sterk konkurranse med flere norske og utenlandske verft, sier daglig leder i Frøy Vest Rederi, Joar Gjerde. Han fremholder at Sletta Verft er konkurransedyktig på pris og at FVR har gode erfaringer med verftet.

Daglig leder Kåre Sletta ved Sletta Verft er på sin side stolt og glad for at Frøy Vest Rederi og Frøygruppen atter en gang har gitt verftet tillit og plassert dette nybygget ved Sletta. – Frøygruppen er en av våre aller største kunder, som vi har hatt et godt samarbeid med gjennom flere år, poengterer Kåre Sletta.

– Det blir ekstra interessant å ta fatt på denne oppgaven som inkluderer en kraftig batterihydrid løsning, sier Kåre Sletta.