VARD 4 19.

Kontraherer CSOV ved Vard Brattvaag

Norwind Offshore har erklært opsjoner for design og konstruksjon av de to ekstra Commissioning Service Operations Fartøyene (CSOVs) som var en del av kontraktene som ble utgitt i oktober 2021.

De nye fartøyene er av VARD 4 19 design, utviklet av Vard Design i Ålesund i nært samarbeid med kunden. CSOV-ene er planlagt levert i 1. kvartal 2024 og 2. kvartal 2025. Det første fartøyet skal utstyres og leveres av Vard Brattvaag i Norge. Skroget skal bygges av Vard Braila i Romania. Det andre fartøyet skal bygges og leveres av Vard Vung Tau i Vietnam.

VARD 4 19-designen er en svært allsidig plattform for bærekraftig offshore vindparkstøtteoperasjoner, med fokus på logistikk ombord, sikkerhet, komfort og overlegen drift. Fartøyene på 85,00 meter har en bredde på 19,50 meter og vil utrustes med en høydejusterbar bevegelseskompensert landgang med heissystem og et høydejusterbart båtlandingssystem. Fartøyene skal klargjøres for installasjon av batteriløsninger.

CSOV-ene vil ha overnatting for 87 personer om bord.

VARDs spesialiserte høyteknologiske datterselskaper vil være involvert i større leveranser om bord og i skipsbyggingsprosessen av skipene.