Kontraherer ved Moen Marin

Veksten fortsetter i Folden Akva. Nå har selskapet kontrahert en ny NabCat 1499 fra Moen Marin for å møte etterspørselen i markedet.

Fra basen i Steigen i Nordland leverer selskapet spesialiserte servicetjenester til oppdrettere i hele Nord-Norge. Moen Marin har med sine multifunksjonelle katamaraner og ettskrogs servicefartøy tatt posisjonen somen av Norges ledende leverandører av fartøy til havbruksnæringen.

Med nybygget fra Moen Marin, en 14,99 meter lang og 10,00 meter bred multifunksjonell katamaran i NabCat-serien, styrker selskapet kapasiteten. Folden Akva har tidligere tatt leveranse av en NabCat 1350 fra Moen Marin. – Folden Akva er offensive og har på kort tid oppnådd en svært solid standing i markedet. Vi er selvsagt svært tilfredse med at selskapet viderefører det gode samarbeidet med Moen Marin, uttaler adm.dir. Terje Andreassen i Moen Marin.

I valg av leverandør og båt har Folden Akva lagt vekt på fleksibilitet og effektivitet i utførelse av arbeidsoppdrag. – Den nye båten må kunne takle varierte oppdrag, blant annet vask av nøter, ringer og fortøyninger, ulike slepeoppdrag, fortøyningsarbeider, skifte av not og luseskjørt samt sorteringsoppdrag, sier daglig leder Kenneth Larsen i Folden Akva.

Nybygget leveres med en samlet motoreffekt på 1000 hestekrefter, fordelt på to Nogva Scania-motorer. To stk. sidepropellere fra Petters Marine sikrer gode og presise manøvreringsegenskaper i røffe farvann. Navigasjonspakken inkluderer Simrad AP70 autopilot, Olex med 3D kartprogram, samt Furuno DRS6A radar og Furuno MaxSea kartplotter.

På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på solide 65 tonnmeter og 6,5 tonns vinsj, Mjosundet slepevinsj på 40 tonn, samt fire capstaner på henholdsvis 8,3 og 2×1 tonn.

Som alle andre båter i Moen Marins NabCat-serie skal nybygget til Folden Akva leveres med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat 1499 leveres med to redningsflåter for seks personer.