Klasset for Europeisk fart. Ill.: Tomra Engineering

M/S «FDA ASTRI» overlevert fra Salthammer Båtbyggeri

Salthammer Båtbyggeri AS overleverte fredag 4. juni 2021 den avanserte arbeidsbåten ‘’FDA ASTRI’’ til Finnsnes Dykk & Anleggservice AS. Fartøyet er første bygget levert til FDA som har ytterligere to båter under bygging ved Salthammer.

Kontrakten ble signert i mai 2020 og fartøyet, som er bygget i sin helhet på verftet på Vestnes, er en CoastCat25W designet av Tomra Engineering AS. Største lengde er oppgitt til 24,80 meter og bredden er oppgitt til 13,00 meter. Fartøyet er utrustet med innredning for fem personer, 80 tonns dekksvinsj, 5 tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 175 m2.

– Det har vært en glede å bygge, og nå levere, denne råe arbeidsbåten til Finnsnes Dykk & Anleggservice AS, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet. – Fartøyet er det verktøyet rederiet og mannskapet skal leve og arbeide med i mange år framover og vi forstår hvor viktig det er at båten er komfortabel, praktisk og driftssikker. Vi håper vi har levd opp til forventningene og ønsker båt og mannskap lykke!

Nybygget fra Salthammer er en ordentlig kraftplugg.

Fartøyet er FDA AS sitt fartøy nr. 12, hvorav seks fartøy er i drift i dag. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen. – Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også FDA AS som en maritim entreprenør, sier daglig leder i FDA Keneth Larsen.

Etablert i 2002

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen, og er en maritim entreprenør som leverer dykkertjenester og servicebåttjenester til havbruksnæringen, entreprenører og det offentlige i Nord-Norge.

Etablert i 1896

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken. Med faste gode kunder også innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.