M/S "Frøy Stadt" er en velutrustet kraftplugg. Foto: Sletta Verft

M/S «Frøy Stadt» levert fra Sletta Verft

Servicekatamaranen «Frøy Stadt» ble i november 2019 overlevert fra Sletta Verft til Frøy Akvaressurs AS. Fartøyet er verftets byggenummer 176, av typen CoastCat 20, som Tomra Engineering har tegning og design på.

Frøy-gruppen er inne i en storstilt flåtefornyingsprosess. Både verdens største brønnbåt, spesialisert notskiftefartøy, flere dieselelektriske servicefartøy, nye dykkerfartøy og katamaraner for service og notvask står på nybyggprogrammet. Norske såvel som utenlandske verft er involverte.

Kraftig batteripakke

Frøy Stadt er Frøy-gruppens nye servicekatamaran, utrustet med siste nytt innen teknologi for avanserte serviceoperasjoner, spesielt rettet mot havbruksnæringen. For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav har båten et dieselelektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en betydelig batteripakke. Batteripakken har en kapasitet på 170 kWh, noe som er det kraftigste installert på større servicebåter til nå.

God krankapasitet ombord.

Maskineri

Nogva Motorfabrikk har levert hovedmaskineriet. Det består av to Nogva Scania DI16 90M hovedmotorer på 511 kW hver, girsystem av type HC-258, propellanlegg av type N4.310-1300 HS og en Stamford-generator. Styremaskin er levert fra PMH.

Fra maskinrommet.

Dekk

To dekkskraner fra HS Marine, en av type AKC 185/21,5 HE4 og en av type AKC 100/21 HE4, er levert av Dimo. MB Hydraulikk har levert en stor utstyrspakke på dekk, bestående av blant annet ankervinsj av type 1-AV-20,5K2, capstaner av type CA-3,0-320 og CA-5,0-320, låseplateholder, tuggervinsjer, varpevinsjer, styrepinne og haikjeft.

Gode ergonomiske løsninger.

Byggematerialer i innredningen er levert av R&M Ship Interior, som også har levert innvendige dører. Skap, hyller, skuffeseksjoner, køyer og kabinett er levert fra Troldmyr Møbelfabrikk. Elmarin har foretatt den elektriske installasjonen og levert elektronisk utstyr. Ulstein Blue Ctrl har levert automasjonssystem (IAS) og kraftstyringssystem (PMS).

Verftet videre

Kontorleder Ronny Haltbakk ved Sletta Verft AS sier i en kommentar at det er fullt kjør ved verftet. – Ved kai ligger vårt byggenummer 180 under utrustning, forteller Haltbakk og forklarer at det er et stålbygg på 19,90 x 10,60 meter som skal leveres til kunde i løpet av mars 2020. I aluminiumhallen jobber vi med to nybygg til Frøy Akvaservice og Frøy Akvaressurs. De er på hhv. 16,00 og 14,90 meter. Ellers har vi en aluminiumbåt til Lerøy Aurora AS og en stålbåt til FSV Rederi AS i ordreboken.

Alle bilder: Ronny Haltbakk