M/S "Koven" levert fra Salthammer Båtbyggeri i februar 2018 til Cermaq Norway AS. Foto: Verftet

«Koven» – levert fra Salthammer Båtbyggeri

I februar overleverte Salthammer Båtbyggeri AS på Vestnes sitt byggenummer 143 til Cermaq Norway AS. Fartøyet er av typen CoastCat 15 og settes i drift ved Cermaq sine anlegg i Vest-Finnmark.

Byggekontrakten ble inngått i april 2017 og omfattet levering av et fullt utrustet servicefartøy til bruk innen oppdrettsnæringen. Beskrevet som et multifunksjonsfartøy har katamaranen en lengde på 15 meter med 12 meters bredde. Fartøyet er i sin helhet bygget på Salthammer Båtbyggeri og med bruk av lokale samarbeidspartnere. Utrustet med moderne hydraulisk dekksutstyr er det kapabelt til å ivareta sikkerheten på dekk ved krevende og varierte arbeidsoppgaver. En del av dette utstyret er levert av verftets datterselskap Salthammer Tresfjord, så som haikjeft, tauepinner, hekkrull og plateholder. I tillegg er det montert to kraner og dekksvinsj. Innredningen er for seks personer.

Dette er Salthammer Båtbyggeri AS sitt andre nybygg innen segmentet. Det forrige var en 25 meters katamaran fra samme konstruktør, M/S «Fosnakongen» som ble levert i mars 2015.