Byggenummer 70 fra Larsnes Mek. Verksted AS, M/S "Ro Senja". Foto: Verftet

M/S «Ro Senja» levert fra Larsnes Mek.

Fredag 13. januar 2023 ble bygg nr. 70, «Ro Senja» overlevert fra Larsnes Mek. Verksted AS til rederiet Rostein AS.

M/S «Ro Senja» er bygget etter samme konsept som Larsnes sitt bnr. 65, «Ro Vision» og bnr. 66 «Ro Venture». Også dette nybygget er utrustet med hybrid fremdriftsanlegg. I tillegg er det montert DC Island og 11 kW landstrømanlegg. «Ro Senja» er i tillegg videreutviklet med tanke på skånsomme løsninger og fiskevelferd.

I likhet med «Ro Vision» skal SalMar være oppdragsgiver for «Ro Senja» de neste årene. Kontrakten ble signert i mars 2021 og skrogverftet Marine Projects SA i Gdansk startet kutting av stål i starten av juni 2021. På grunn av økning i korona-pandemien i slutten av 2021 og krigen i Ukraina ble skroget 2-3 måneder forsinket fra skrogverftet.

Båten er utstyrt med batteripakke fra Siemens, tre sett dieselgeneratorer fra Yanmar TIR 3. Nybygget er den 10. brønnbåten Larsnes Mek. Verksted AS leverer til Rostein AS, og den 8. i rekken av LFC 2020-serien med design SK 6000 DEH III. Skipskompetanse AS i Måløy har designet alle båtene.

– Vi takker våre egne arbeidere igjen for fantastisk jobb, sier verftsdirektør Jarle Gunnarstein i forbindelse med overleveringen. – I tillegg vil vi takke alle leverandører som har vært involvert på båten, mange av de lokalt og fra Møre og Romsdal.

Jarle Gunnarstein forteller at det er ca. 75 prosent norsk verdiskapning på dette prosjektet.

Larsnes Mek. Verksted AS fremhever også Eksfin for sitt skipsfinansieringstilbud til rederiet. Uten dette ville verken «Ro Vision», «Ro Venture», «Ro Sailor» eller «Ro Senja» blitt realisert så raskt. Eksfin sitt tilbud er avgjørende for å sikre videre aktivitet ved norske verft.

Søsterskipet «Ro Venture», bnr. 66 fra Larsnes Mek. Verksted AS. Foto: Verftet

Hoveddata

Lengde 84,00 meter

Bredde 15,50 meter

Fiskebanker 3900 m3

Bruttotonnasje 3694

Klasse DNV GL 1A DPS (1) E0, Battery safety

Innredning for 12 personer