Fornøyde karer som har signert nybyggingskontrakt. Fra venster prosjektelder Åsmund Sørfonn, reder Dave Ole Eidet og innkjøpskoordinator Jan Thore Josdal. Foto: Verftet

Marinus Aqua Service med ny kontrakt ved Fitjar Mek. Verksted

FMV og Marinus Aqua Service i Urangsvåg på Bømlo har signert kontrakt på bygging av en HFMV W20 Sørfonn L klasse arbeidsbåt. Levering er avtalt til desember 2018.

FMV designet utvikles i samarbeid med Heimli as og fartøyet bygges i sin helhet ved Fitjar Mek. Verksted AS. Med byggenummer FMV239 får «Restless Wind», som fartøyet skal døpes, skikkelig med dekksutstyr, Argus Mariner ROV og batteripakke. Verftsdirektør Hugo Strand forteller at man ved FMV er svært begeistret for å få lov til å bidra til at MAS fortsetter sin positive utvikling. – Samarbeidet vi hadde i de foregående prosjektene fungerte utmerket og vi er trygge på at det store HFMV W20 Sørfonn L designet kommer til å gi rederiet og mannskapet ombord en god og sikker arbeidsplattform. Strand legger til at det er ekstra kjekt at rederiet denne gang satser ytterligere på miljøvennlig drift ved å installere en batteripakke ombord.

Marinus Aqua Service AS ble etablert i 2008 og er en totalleverandør av fartøytjenester til havbruksnæringen. Blant annet har man meget omfattende erfaring med bruk av ROVer. Rederiet betegnes som spesialister på undervannsboring. MAS har ca. 20 ansatte og disponerer tre moderne og effektive båter. Reder Dave Ole Eidet ser at selskapet har behov for et nytt og større fartøy med økt kapasitet. Han forteller at erfaringene med HFMV Sørfonn designene bygget ved FMV er gode og at det er derfor at rederiet også denne gang plasserer en nybyggingskontrakt ved verftet på Fitjar.

Hoveddata:

Følgende er oppgitt om fartøyets data:  Hoveddimensjoner 19,95 x 12,00 x 3,90 meter. Tankkapasiteter (ca.): FO 28 m3, FW 25 m3 og WB 75 m3. Dekkslast ca. 150 tonn. 2 stk. hovedmotorer hver 650 gir en fart på ca. 10 knop. 2 stk. aggregater hver 84 kW. Batteripakke 92 kWh. 2 stk. sidethrustere hver 120 hk.

Verftsdirektør Hugo Strand ser mange likhetstrekk mellom Marinus Aqua Service og FMV. – MAS er «Berre Goe!», sier Strand med et smil, – og de har så absolutt folk med arbeidslyst og kapasitet. Jeg tror også vi tenker mye likt i forhold til utvikling og langsiktighet. Det er kjekt at rederiet satser og at vi på FMV får være med å bygge en moderne og effektiv flåte for dem.

FMV239 «Restless Wind» blir den tredje HFMV arbeidsbåten designen FMV leverer til MAS på fire år, og alle båtene er designet og bygget komplett på Fitjar.