Thomas Øyan Dalsøren var Havyards stjerne i NRK-sendingen i går kveld. Foto: Skjermdump fra NRK

Medvind i Sognefjorden

Havyard: God ordreinngang gir skrikende behov for flere ansatte.

Verftsområdet er på 98.000 m2 og man kan håndtere en oppdragsmengde som krever 400 til 600 arbeidere. Og Havyard-verftet i Leirvik i Sogn har nå en solid ordrebok, men mangler fagfolkene. Man er derfor aktiv i markedet for å tiltrekke seg kvalifisert og nysgjerrig arbeidskraft.

På NRK Vestland i går var både ledelse og fagforening på banen for gjøre Havyard AS attraktiv for den som søker nye utfordringer. For uten tryggheten i god arbeidsmengde fremover, byr kommunen på et rikt og variert fritidstilbud for store og små familiemedlemmer. Kommunikasjonen til store sentra er også grei, så her er mye tilfang av gode aktiviteter i regionen.

Ordrebok på 1,5 mrd. kroner

Verftet, med stor innbygget tørrdokk, 220 meter kailengde og god krankapasitet, har fått kontrakt på bygging av fire store hybride batteriferger for Norled og en kraftplugg av en arbeidsbåt for Nordlaks. Behovet for flere ansatte er dermed stort.

Anette Traa, personalsjef Havyard AS.

Personalsjef Anette Traa benyttet NRK-sendingen til å snakke opp norsk skipsbygging, de gode arbeidsmulighetene ved skipsverftet og hvilke fag man etterspurte.

Norsk skipsbygging går inn i en periode med høy aktivitet. Næringen er internasjonalt konkurransedyktig, og arbeider kontinuerlig for å være en ressurs inn i Det grønne skiftet.