Norske Skipsverft deltok med stand også på Nor-Shipping 2015.

Norske Skipsverft på Nor-Shipping 2017

Norsk maritim industri samles på Nor-Shipping 2017, og Norske Skipsverft deltar med stor stand. Kom og møt Båtbygg AS, Fiskerstrand Verft AS, Fitjar Mek. Verksted AS og SIMEK AS i skipsbyggerhallen – D03-31.

Disse verftene viser bredden i medlemsmassen til Norske Skipsverft salg- og markedsorganisasjon. På standen finner du byggere av alle typer fartøyer, fra de minste og opp til de mest avanserte tilgjengelig. Enten oppdraget ditt er et nybygg eller reparasjon/vedlikehold, så møter du kompetente mennesker og verft med lang erfaring.

Båtbygg på Raudeberg er inne i en travel periode med mye reparasjons- og vedlikeholdsarbeider. – Klassing om ombygginger preger denne våren, forteller Kenneth Sekkingstad som står parat til å diskutere dine behov med deg.

Fiskerstrand Verft i Sula kommune har et travelt år foran seg med fire nybygg under arbeid. Einar Kjerstad forteller at det dreier seg om 2 brønnbåter og 2 ferger. – I tillegg er har vi mye å gjøre innen reparasjon og vedlikehold.

Fitjar Mek. Verksted i Sunnhordland har stor suksess med arbeidsbåter for oppdrettsnæringen. – I november 2018 leverer vi dessuten en nybygg med hydrid fremdrift av vårt eget design til Kystverket, forteller Hugo Strand. Også for dette verftet er vedlikeholdsoppdrag en viktig nisje.

Simek i Flekkefjord har en travel periode bak seg med levering av både offshore- og fiskeritonnasje. Øivind Iversen forteller at dagens ordrebok omfatter 2 trålere, henholdsvis av NVC 306 og ST-118 designs. – Rederiene er Veidar og Sealord som vi har et meget godt samarbeid med, sier Iversen og forteller at verftet deltar på Nor-Shipping for å sondere markedet.

Bransjeorganisasjonen Norske Skipsverft ble etablert som Vestlandske Fartybyggjarlag i 1945 og feiret således sitt 70-års jubileum i 2015. Medlemmene omsatte i 2015 for mer enn 3,5 milliarder kroner og hadde ca. 1000 fast ansatte. – Vi skal bygge skip her i landet i minst tusen år til, sier styreleder Hugo Strand med et smil. – Og det er vi som skal bygge det grønne skiftet som nå kommer i norsk maritim sektor.

Du som besøkende til Nor-Shipping 2017 er velkommen til å slå av en prat med våre flinke skipsbyggere på stand D03-31.