Nybygget skal overleveres allerede i august i år. Ill.: Fitjar Mek. Verksted

Ny kontrakt til Fitjar Mek. Verksted

FDA (Finnsnes Dykk og Anleggservice) og FMV har signert design- og byggekontrakt på en arbeids- og servicebåt av type HFMV W15 Sørfonn.

Fartøyet er en katamaran med hoveddimensjoner 14,95 x 12 x 3,9 m lxbxDriss. Båten får byggenr. FMV 234, designes og bygges komplett på Fitjar og skal overleveres i august 2017.

Finnsnes Dykk og Anleggservice ble etablert i 2002, og drives og eies av Keneth Larsen. Selskapet tilbyr et bredt spekter av tjenester til havbruks- og entreprenørnæringene. Flåten er moderne og består av fem fartøy (fire fra Moen Marin (3 x NABCAT 1499 og 1 x NABCat 1350) og ett fra FMV (HFMV Vik klasse fartøyet «MS Niklas», levert sommeren 2016)). FMV234 blir dermed rederiets 6. fartøy.

FMV234 får stor løftekapasitet (bl.a. 150 tm kran) og mye dekksutstyr. Fartøyet vil kunne ta på seg en rekke ulike oppdrag, og gjennomføre effektivt og sikkert. Vi håper og tror FDAs slagord «God på overflaten – best under vann» blir forsterket når fartøyet kommer i drift høsten 2017.

– FMV er stolte over å få levere flere fartøy til FDA og bidra til rederiets framgang og vekst. Vi ser fram til å fortsette samarbeidet og den gode dialogen vi har hatt med Keneth Larsen & company, sier Åsmund Sørfonn.

HFMV er en benevnelse på skipsdesign utviklet og eid av Heimli og FMV i fellesskap. Designserien omfatter arbeidsbåter, spesialfartøy, brønnbåter, prosessbåter, fiskebåter og expedition cruise fartøy.

Innen arbeidsbåter er det hittil utviklet og bygd seks ulike klasser:

– HFMV Sigmund: 8 x 6 m, énskrog

– HFMV Josdal: 15 x 8 x 2,55 m, katamaran

– HFMV Hovland: 15 x 10 x 3,6 m, katamaran

– HFMV Sørfonn; 15 x 12 x 3,9 m, katamaran

– HFMV Vik: 24 x 12 x 4,9 m, katamaran

– HFMV Isdahl: 26 x 11,6 x 4,6 m, énskrog

Designene er solide og fleksible hva angår utstyrsvalg og arrangering. Det enkelte fartøy tilpasses kundenes ønsker og behov hva angår dekksutstyr, maskineri, innredning og arrangement for øvrig. Hensikten er oppnå at fartøyene både kan løse dagens arbeidsoppgaver og kunne tilpasses for morgendagens om behov skulle oppstå.

FMV er et skipsverft beliggende på Fitjar i Sunnhordland. Verftet har ca. 80 fast ansatte og driver med nybygging, ombygging/service, basevirksomhet og design/engineering. Pt har verftet fem nybygg i ordre og ordrehorisont til februar 2019.