Byggekontrakt på ny driftsbåt til Oslo kommune er signert. Fra v. Øystein Hellesøy, daglig leder i Hellesøy Verft AS, og Gerd Robsahm Kjørven, Etatsdirektør - Bymiljøetaten, Oslo kommune. Foto: Torgeir Hustad

Ny kontrakt til Hellesøy Verft AS

Torsdag den 12.desember 2019 signerte Hellesøy Verft AS kontrakt med Oslo Kommune for levering av ny driftsbåt på 20,00 x 9,00 meter til Bymiljøetaten. Nybygget er verftet sitt byggenummer 155 og levering er avtalt til senest februar 2021.

Oppdragsgiver er Oslo kommune ved Bymiljøetaten, en stor, ny kunde og samarbeidspartner for det tradisjonsrike verftet på Løfallstrand. – Det er veldig bra at Hellesøy Verft, i sterk konkurranse med andre verft i inn- og utland, blir vist tillit til å levere det som blir et funksjonelt, robust og moderne nullutslippsfartøy med batteridrift til Bymiljøetaten, heter det i en pressemelding fra verftet.

Ill.: Wärtsilä Ship Design.

Passasjertallet er oppgitt til 12 personer. Båten får minibysse/pentry og messe for åtte personer, samt wc, dusj og mulighet for tørking av arbeidstøy og dykkerutstyr. Den blir arrangert med fire køyer, men er i hovedsak planlagt for dagdrift med batterilading på natt.

Arbeidsdekket har stor styrke med kapasitet for 40 tonns miljø-/pumpebil og er tilrettelagt for ulike typer arbeidsoppgaver som Bymiljøetaten har for øyene i Oslofjorden. Øvrig dekksutrusting er blant annet vinsje-capstans og Sealift løftesystem samt en kraftig kran på 48 t/m med rekkevidde 20 meter. Fartøyet utrustes med en kraftig, hydraulisk baugplassert kjørerampe mot kaianlegg og svaberg.

Fartøyet er en isforsterket driftsbåt for Oslofjorden utviklet og designet av Hellesøy Verft AS på grunnlag av funksjonskrav fra Bymiljøetaten. Leverandør for batterisystemet (med svært lav brannrisiko) og elektriske motorer er Brunvoll Mar-El. To-propellanlegget blir levert av Helseth A/S.

Skrogbygging og utrusting av Hellesøy Verft sitt byggenummer 155 gjøres lokalt.

Mens skroget blir bygget i Haugesund, vil verftet forestå all videre utrusting ved eget anlegg på Løfallstrand. Overbygg, deler og prefabrikasjon blir utført på Løfallstrand. – Hellesøy verft AS ser på denne kontrakten som svært viktig, sier daglig leder Øystein Hellesøy i en kommentar. Salgssjef Ronny Lakselv poengterer at den er et resultat av målrettet og god innsats over tid. – Vi er godt fornøyde med at vårt eget ingeniørteam har utviklet prosjektet til å oppfylle kundekrav og formål, og at vi dermed vant kontrakten, forteller Lakselv. – Vi vil takke Oslo kommune ved Bymiljøetaten for tilliten og gleder oss til å ta fatt på arbeidet, sier Øystein Hellesøy.