Det er en variant av denne ekspressbåten Norled har kontrahert ved Oma Baatbyggeri AS.

Ny kontrakt til Oma Baatbyggeri – sikrer aktivitet ut mars 2020

Oma Baatbyggeri AS og Norled AS, har signert kontrakt om levering av en 39 meter passasjerkatamaran med kapasitet for 296 passasjerer. Fartøyet skal leveres i mars 2020 som verkstedets byggenr. 543.

Båttypen er en videreutvikling av de anerkjente Oma Passasjerkatamaranene som verftet har levert mange av til forskjellige norske rederier. Det nye fartøyet skal settes i passasjertrafikk i Troms i ruten mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad, og er det tredje av tre fartøy som Oma Baatbyggeri og Norled har signert kontrakt på i år. Det er lagt stor vekt på komfort, kvalitet og universell utforming i fartøyene.

Daglig leder Gunnar Jan Oma er glad for kontrakten. – Denne kontrakten sammen med kontrakten for de to søster skipene som ble signert i juli, vil i tillegg til vårt bnr. 540, som skal leveres i juni 2019, sikre full beskjeftigelse ved verftet ut mars 2020.

Styrker posisjonen som et av verdens største hurtigbåtrederier

I mai ble det klart at Norled vant den store anbudskontrakten for hurtigbåtforbindelsen mellom Harstad og Tromsø fra 2020 til 2030. Med dette befester Norled posisjonen som det klart største hurtigbåtselskapet i Norge. Samtidig er Norled nå verdens femte største hurtigbåtoperatør, og den aktøren som driver mye av teknologiutviklingen innen bransjen. Selskapet er også ledende innenfor fjordturisme og ser et stort potensiale for ytterligere utvikling av turismesektoren i Nord-Norge.- Vår ambisjon er å være en pådriver for ny og miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen i en kommentar. – Samarbeidet innenfor det maritime teknologiklusteret i Norge er helt spesielt, og ligner på mange måter på de fremste teknologimiljøene man finner andre steder i verden, med høy tillit og høy fleksibilitet på samme tid.

 

Stor dag: Hos Oma Baatbyggeri AS er man stolte over tillitten som Norled igjen viser verftet. Nylig påtroppet verftsdirektør Gunnar Jan Oma (til v.) med tidligere sjef og nå teknisk direktør Gustav Oma. – Med denne kontrakten har vi sikret aktivitet ut mars 2020. Foto: Verftet

Lars Jacob Engelsen legger vekt på at Norled har jobbet tett med Oma Baatbyggeri i mange år, og vet at verftet bygger fartøy som er sikre og som gir gode reiseopplevelser. – Turisme er en bransje som har potensiale til å bidra til sysselsetting i distriktene når oljeaktiviteten faller. Som transportør spiller vi en nøkkelrolle i forhold til å utvikle nye og attraktive produkter. Forutsetningen for dette er gode fartøy, og det er vi trygge på at Oma leverer, avslutter Engelsen.

Oma Baatbyggeri AS erfarer god markedsaksept for sine passasjerkatamaraner.