Stor dag: En fornøyd gjeng etter signert kontrakt - fra v. Øystein Kjønhaug (daglig leder Abyss Aqua), Lars Salthammer (teknisk sjef og styreleder Salthammer Båtbyggeri), Ove Amdam ( adm.dir. Salthammer Båtbyggeri) og Victor Jensen (adm.dir. Abyss Group).

Ny kontrakt til Salthammer Båtbyggeri AS

Onsdag den 18.september 2019 signerte Salthammer Båtbyggeri AS kontrakt på levering av et nytt servicefartøy til bruk innen havbruksnæringen. Nybygget får verftets byggenummer 145. Levering til Abyss Aqua er avtalt til sommeren 2020.

Oppdragsgiver er Abyss Aqua, en ikke ukjent kunde og samarbeidspartner av Salthammer-gruppen. Salthammer Båtbyggeri leverte i 2015 «Fosnakongen» til samme rederi, og selskapene har i tillegg et omfattende samarbeid om design og produksjon av sikkert dekksutstyr. – Derfor er det spesielt hyggelig at Salthammer Båtbyggeri igjen blir vist tilliten til å kunne levere et nytt, moderne og robust fartøy til Abyss Aqua,heter det i en pressemelding fra verftet.

Illustrasjon: Tomra Engineering.

Fartøyet det dreier seg om er en CoastCat22W, et to-skrogs fartøy utviklet og designet av Tomra Engineering AS i Tomrefjord. Det får en lengde på 21,80 meter og en bredde på 13,00 meter. Innredning skal ha fasiliteter og lugarkapasitet for et mannskap på inntil syv personer fordelt på fem lugarer, alle over hoveddekk. Arbeidsdekk blir fullspekket med moderne utstyr for allsidige arbeidsoppgaver, med høyt fokus på sikre arbeidsforhold for mannskapet. Av utstyr kan nevnes dekksvinsj, tauepinner, haikjeft, hekkrull, plateholder og taulås samt to stk. kraftige kraner på henholdsvis 145 t/m og 100 t/m. Designet er av kjent type for både verft og reder. Det var også Tomra Engineering som stod for utvikling og design av «Fosnakongen».

Fartøyet skal bygges i sin helhet ved Salthammer Båtbyggeri sine fasiliteter på Remmem i Vestnes kommune. Oppstart skrogbygging vil bli i oktober 2019, med levering av ferdig fartøy klar til bruk i juli 2020.

Salthammer Båtbyggeri AS anser kontrakten som svært viktig og et resultat av et målrettet hardt arbeid over tid. Siden første fartøy til havbruksnæringen ble levert i 2015 er det lagt ned mye ressurser i å komme seg inn i et marked med mange aktører og høy konkurranse. I mellomtiden ble fartøy nummer to levert i 2018 og et tredje er under bygging med levering i mars 2020. – Det var derfor moro å også få dele denne gode nyheten med alle ansatte på spisesalen torsdag 19. september over en kopp kaffe og marsipankake, tradisjonen tro, forteller daglig leder Ove Amdam. – Vi vil takke Abyss Aqua for tilliten og ser frem til et godt samarbeid med både rederiet og Tomra Engineering gjennom byggefasen. Vi gleder oss til å komme i gang.