Stor dag: Her poserer (fra v.) Lasse Stokkeland (SHB), Ove Amdam (SHB) og Keneth Larsen (FDA) foran fartøyet som Salthammer Båtbyggeri allerede har under bygging for Finnsnes Dykk & Anleggservice AS. Foto: Verftet

Ny kontrakt til Salthammer Båtbyggeri

Salthammer Båtbyggeri AS (SHB) på Vestnes har inngått byggekontrakt med Finnsnes Dykk & Anleggservice AS (FDA). Dette er den andre kontrakten mellom selskapene som er signert i 2020.

Fartøyet, som blir verftets byggenr. 148, skal bygges i sin helhet på SHB sitt verft på Vestnes og leveres i februar 2022. Båten er et søsterskip til verftets byggenr. 146 som skal leveres til FDA i mai 2021.

Fartøydesignet er CoastCat25W fra Tomra Engineering AS, med en største lengde på 24,80 meter og en bredde på 13,00 meter. Nybygget utrustes med innredning for 5 personer, 80 t dekksvinsj, 5 tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 175 m2.

Kontrakten vil gi oppdrag for flere lokal og nasjonale firma.

– Vi takker FDA for den tilliten de viser oss når de nå kontraherer nytt fartøy allerede før det første er levert, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved Salthammer Båtbygger AS – Det er den største tillits erklæringen vi kan få når kundene ønsker å komme tilbake og bygge flere båter hos oss.

– Nybygget blir FDA AS sitt fartøy nr. 12, hvorav seks fartøy er i drift i dag. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen. Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også FDA AS som en maritim entreprenør, sier daglig leder i FDA, Keneth Larsen

Flotte båter med fine navn; bnr. 146 «Astri» og bnr. 148 «Finn». Ill. Tomra Engineering

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen, og er en maritim entreprenør som leverer dykkertjenester og servicebåttjenester til havbruksnæringen, entreprenører og det offentlige i Nord-Norge.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, etablert i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken. Med gode, faste kunder innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.