God stemning: Kontraktssignering med fra v. Håkon-Inge Mjånes, Rolf Grønnevik, Tomas Bjørnø (alle Stormhav AS) og Agnar Lyng (Stadyard AS). Foto: Verftet

Nybyggingskontrakt til Stadyard

Stadyard AS på Raudeberg har signert kontrakt med rederiet Stormhav AS på Sørøya i Finnmark om bygging av nye «Stormhav». Levering er avtalt til oktober 2019.

Nybygget får verftets byggenummer 43, og er et kombinert garn- og linefartøy med designbenevnelsen SC28. M/S «Stormhav» er designet og utviklet av Seacon AS i Måløy. Selskapet har over lengre tid arbeidet sammen med Stormhav i et omfattende forprosjekt for å utvikle et optimalt fartøy tilpasset driften rederiet har planlagt.

Nye «Stormhav» er verftets byggenr. 43. Stadyyard har nå fem skip i ordre til en totalverdi av ca. 540 millioner kroner. Ill.: Seacaon

Hoveddata:

Fartøyet får lengde o.a. på 27,99 meter, bredde 9,50 meter og dybde til hoveddekk 4,60 meter. Fryse-/is-lasteromskapasitet er oppgitt til 206 m3 og brennoljekapasiteten er på 90 m3. Innredningen er arrangert for 14 personer, med stor vekt på sikkerhet og komfort for mannskapet.

Stadyard AS er et kombinert nybyggings- og reparasjonsverft lokalisert ved Måløy i Sogn og Fjordane. Siden overtakelsen av verftet i 2012 har Stadyard opplevd en stadig økende tilgang på arbeid, og verftet skal med denne ordren levere fem nybygg frem til sommeren 2020. Total kontraktsverdi på ordreboken til Stadyard er ca. 540 millioner kroner.

Stormhav AS har kontrahert et 27,99 meter kombinert garn-/linefartøy ved Stadyard AS. Ill.: Seacon