En god dag (fra v.): Agnar Lyng (Stadyard), Egil Sørheim (Selfjordbuen), Rune Stian Nybakk (Seacon), Roger Larsen (Selfjordbuen) og Christian Sørheim (Selfjordbuen). Foto: Verftet

Nybyggingskontrakt til Stadyard i Måløy

Stadyard AS har skrevet kontrakt med rederiet Selfjordbuen AS om bygging av nye «Meløyfjord», en SC45 design. Levering er avtalt til mars 2021.

Lørdag den 30. mars 2019 offentliggjorde verft og rederi den gode nyheten om bygging av et nytt snurrevad-/notfartøy. Rederiet, som er et datterselskap av Sørheim Holding AS på Halsa i Nordland, er en gammel kjenning av både verft og designer ettersom dagens «Meløyfjord» ble levert fra verftet i 2011 som bygg nr. 38, også den designet av Seacon.

Hoveddata:

Fartøyet får lengde o.a. på 45,15 meter, bredde 11,00 meter og dybde til hoveddekk på 4,70 meter. Kapasitetene for RSW-tankene og brennolje er oppgitt til hhv. 499 og 185 m3. Innredningen er arrangert for 10 personer i to 2-mannslugarer og seks én-mannslugarer.

Nye «Meløyfjord». Ill.: Seacon

Verftet

Stadyard AS leverte nylig bygg nr. 42, «Støttfjord», og er i sluttfasen på søsterskipet (bygg nr. 41, «Trondskjær») som skal overleveres primo mai. Senere samme måned ankommer skroget til bygg nr. 43 (Stormhav) som skal overleveres i november i år.

Stadyard AS er et kombinert nybyggings- og reparasjonsverft lokalisert i Måløy i Sogn og Fjordane. Siden overtagelsen av verftet i 2012 har Stadyard opplevd en stadig økende tilgang på arbeid og verftet skal med bygg nr. 45 levere tre nybygg frem til mars 2012.