Til v. Tommy Grønning, kaptein og prosjektleder FDA med Kjell Arild Skar, salgssjef FMV til høyre.

Offentliggjør ny kontrakt på fiskerimessa

Finnsnes Dykk & Anlegg (FDA) har kontrahert nytt hybrid servicefartøy fra Fitjar Mek. Fartøyet er av Senjaklassen, FMV W34M, og får verftets byggenummer 54.

Designet er utviklet av Fitjar Mek. Verksted og fartøyet vil ha dimensjonene 34,0 x 12,6 x 4,6 meter, og innredes for opptil 7 personer.

Dekksareal: 215 m2.

Brutto tonnasje: 499 BRT

Klassenotasjon: DNV +1A1 Battery (Power)

Batteri-hybrid motorkonfigurasjon med hovedmotor 1370 bkW, og aux 950 ekW.

Batteripakke: 1445 kWh.

Dekksutstyr: Kraner: 1 x PFM 4500 (330 tm), 2 x PK150002 (104 tm)

Wincher: Dobbel ankerhåndteringswinch på 40 og 80 tonn.

Ytelser: Fart: over 13.0 knop. Bollard pull: 40 tonn

Rederiet er opptatt av miljøvennlige løsninger, og fartøyet får derfor installert batteripakke og hybrid akselgenerator. Denne løsningen vil redusere motorenes driftstid vesentlig. – Fartøyet skal utstyres med elektrisk dekkspakke og vinsjer, sier Hugo Strand, etter eget sigende direktør ved verdens beste skipsbyggeri.

Fartøyet er av Senjaklassen, FMV W34M.

 GODT SAMARBEID
Verft og rederi har hatt godt samarbeid tidligere ved bygging av både FMV 218 «Niklas», FMV 235 «Hans» og FMV 236 «Emilie». – Vi på FDA har vært veldig godt fornøyd med FMV, både «Berre goe folk» og «Berre goe båtar», og ser frem til nytt godt samarbeid, forteller Keneth Larsen, eier og daglig leder i FDA.

 

FINNSNES DYKK OG ANLEGGSERVICE
FDA AS er en maritim entreprenør med ca. 40 dyktige og serviceinnstilte dykkere, matroser og båtførere som har fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø. Fartøyene har fast besetning med lang erfaring og bred kompetanse innenfor sine fagområder.
Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen og er 100 prosent eid av Keneth Larsen Holding AS. I starten var det i hovedsak dykkertjenester som ble levert. I 2008 ble den første servicebåten kjøpt inn, og samme år ble firmaet organisert som et AS. Fra 2008 og frem til i dag er det investert i flere servicebåter og en dykkerbåt.


FITJAR MEKANISKE VERKSTED AS

FMV er et framtidsrettet skipsverft som tilbyr nybygg, ombygging og service, basevirksomhet og prosjekteringstjenester. Gjennom FMV Goodfish satsingen har verftet prosjektert og bygd pelagiske fiskefartøy, brønnbåter, bløggebåter, arbeidsbåter og spesialfartøy. Mange av disse er bygd komplett i Norge. Fitjar Mekaniske Verksted AS takker FDA for tilliten, og ser frem til et videre godt samarbeid.