Båttypen er en videreutvikling av de anerkjente Oma Passasjerkatamaranene som verftet har levert mange av til forskjellige norske rederier. Foto: Verftet

Oma har overlevert M/S «Fjordjarl»

Oma Baatbyggeri AS på Stord overleverte sitt byggenummer 543, M/S «Fjordjarl», til Norled den 24. mars 2020.

Oma Baatbygeri AS og Norled AS signerte kontrakt for bygging av tre 39-meter lange passasjerkatamaraner med kapasitet for 296 passasjerer i 2018. Den første av disse, M/S «Fjorddronningen», ble levert til Norled den 15. oktober i fjor, mens «Fjordprinsen» ble levert den 10. desember og satt i drift 1. januar 2020. Med levering av «Fjordjarl» denne uken har Norled nå mottatt alle de tre fartøyene. Båtene trafikkerer i Troms, i ruten mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.

Båttypen har en utforming og er utrustet med fremdriftsmaskineri som vil gi ytterligere reduksjon i energiforbruk. Med disse nybyggene bekrefter Oma Baatbyggeri sin ledende posisjon når det gjelder lavt brennoljeforbruk, lav støy og høy passasjerkomfort. Universell utforming kombinert med svært gode sjøegenskaper ivaretar komforten for passasjerene. Det er videre lagt meget godt til rette for at passasjerer med funksjonshemninger skal kunne ferdes enklest mulig ombord.

Norled – et av verdens største hurtigbåtrederier

I mai 2018 ble det klar at Norled vant den store anbudskontrakten for hurtigbåtforbindelsen mellom Harstad og Tromsø fra 2020 til 2030. Med dette befester Norled posisjonen som det klart største hurtigbåtselskapet i Norge. Samtidig er Norled nå verdens femte største hurtigbåtoperatør, og den aktøren som driver mye av teknologiutviklingen innen bransjen.

Den nye Oma-trioen er satt i trafikk i Troms, mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad. Foto: Verftet

– Vi har arbeidet tett med Oma Baatbyggeri i mange år og vet at de bygger fartøyer som er solide, topp moderne og som gir gode reiseopplevelser, sier Lars Jacob Engelsen, konst.adm.dir. i Norled i forbindelsen med overleveringen av M/S «Fjordjarl».