Bildet viser bnr. 151, M/S "Lundøy" overlevert fra GMV i november 2018. Søsterskipet, "Viknes", leveres Cermaq Norway AS i januar 2019. Foto: Verftet

Oppdrettsbåt overlevert til Cermaq Norway

Grovfjord Mek. Verksted AS overlevert i november oppdrettskatamaranen «Lundøy» til Cermaq Norway avd. Nordland.

Byggenr. 151, M/S «Lundøy», er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14,00 x 7,60 meter. Den er utstyrt med 1 stk. Palfinger PK32002 marine kran på 30,5 tonnmeter, 2 stk. capstaner på hhv. 2 og 5 tonn samt hydraulisk HT vasker. Båten er bygget med et romslig rorhus med førerstol, pantry og sofagruppe. I tillegg er det arrangert med stort dekkshus med verksted, garderobe/tørkerom og WC. Det er montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring. De to hovedmotorene yter hver 380 hk ved 2100 o/min, mens aggregatet er på 47,5 kVA.

– Cermaq Norway velger GMV fordi de er konkurransedyktige på pris, de leverer topp kvalitet og har god oppfølging gjennom byggeperioden, sier Frode Holmvaag, leder Sjø Nordland i Cermaq Norway. – I tillegg synes vi at det er gledelig at vi nok en gang finner konkurransedyktige leverandører lokalt, sier Holmvaag. – For oss er det avgjørende viktig å ha en klynge av sterke leverandører i regionen som virkelig kan og forstår havbruk. GMV gjør definitivt dette, og det er derfor vi valgte dem, forteller Holmvaag.

– Cermaq Norway er en god og krevende kunde som bidrar til å videreutvikle våre fartøy, slik at vi kan fortsette å være en foretrukket leverandør til oppdrettsnæringen. Vi setter stor pris på samarbeidet vi har hatt med dem under byggingen av «Lundøy», sier Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted AS.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium. Ill.: GMV

I januar skal etter planen søsterskipet, byggenr. 152, M/S «Vinknes» overleveres til Cermaq Norway.

Om Cermaq Norway AS

Cermaq Norway AS er en av Norges største matvareprodusenter, med en daglig produksjon på 1,3 millioner porsjoner sunn og bærekraftig laks. Laksen nytes årlig av mennesker i over 20 land over hele verden. Cermaq Norway har virksomhet langs kysten av Nordland og Finnmark, og har i overkant av 550 ansatte.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har verftet levert om lag 120 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.