Stor dag: Fra venstre: Bjørn Magne Aas, Gudmor Heidi Engelkor, kaptein Terje Kongestøl Vik og Robin Halsebakk.

«Ronja Princess» overlevert

Aas Mek. Verksted A/S leverte den 30. mars nybygg nr. 208, en brønnbåt av typen AAS 3002 ST til rederiet Sølvtrans AS.

Dåpen fant sted på Skateflukaia i Ålesund, lørdag 26. mars. – Dette er det 33. nybygget vi har fått gleden av å levere til Sølvtrans over en periode på vel 25 år, forteller Bjørn Magne Aas, daglig leder ved Aas Mek. verksted AS på Vestnes. – Det er også det første av 7 nybygg i en serie av 3000 m3 – fartøy som vi har i ordre til Sølvtrans, og som skal leveres jevnt og trutt framover til ut i 2025.

Rederiet

Sølvtrans AS som mottar skipet er hjemmehørende i Ålesund og er verdens største brønnbåtrederi, og driver transport av levende fisk, hovedsakelig laks og ørret. Sølvtrans er et brønnbåtrederi som er svært opptatt av fiskehelse, biosikkerhet og lokal verdiskaping. Derfor bygger selskapet sine båter ved lokale verft, kjøper verdens beste fiskehåndteringssystemer fra verdensledende lokale leverandører og satser på norske sjøfolk om bord i båtene.

Selskapet har over 20 fartøy i drift som i stor grad går på lange kontrakter med oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Canada, Tasmania og Chile. Selskapet ble etablert i 1986 av Roger Halsebakk, som i dag er styreformann i rederiet.

Nok et praktbygg fra Aas Mek. Verksted AS.

Tekniske opplysninger, bnr. 208

  • Lengde o.a                 :               76,96 m
  • Bredde                       :               17,80 m
  • Dybde i riss               :                 5,90 m
  • Lasteromskap.         :               3000 m3
  • Servicefart                :               13 knop

Du kan lese mer om fartøyet her.