Grafisk illustrasjon av Salthammer Båtbyggeri sitt bnr. 151. Ill.: Tomra Engineering AS

Salthammer Båtbyggeri AS med ny byggekontrakt

Salthammer Båtbyggeri AS (SHB) har inngått byggekontrakt med Finnsnes Dykk & Anleggservice AS (FDA). Dette er den tredje nybyggingskontrakten mellom disse to selskapene.

Fartøyet, som blir verftets byggenummer. 151, skal bygges i sin helhet på SHB sitt verft på Vestnes og leveres i mai 2022. Nybygget er en CoastCat18X, designet av Tomra Engineering AS, med en største lengde på 18,50 meter og en bredde på 12,00 meter. Skipet får innredning for 5 personer og utrustes med blant annet 60 t dekksvinsj, platelåsholder, capstan, tauepinner, to kraner på 150 tm og 65 tm.

Salthammer Båtbyggeri legger vekt på at kontrakten vil gi oppdrag for flere lokale og nasjonale underleverandører.

Fartøyet skal inn i en langtidskontrakt med Grieg Seafood i Finnmark. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen. – Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen, sier daligleder i FDA Keneth Larsen i en kommentar. – Fartøy og utstyr styrker også FDA AS som en maritim entreprenør.

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen, og er en maritim entreprenør som leverer dykkertjenester og servicebåttjenester til havbruksnæringen, entreprenører og det offentlige i Nord-Norge.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken. Med faste og gode kunder innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.