M/S "Fosnahav", byggenummer 145 fra Salthammer Båtbyggeri AS. Foto: Verftet

Salthammer overleverer M/S ‘’Fosnahav’’ til Abyss

Salthammer Båtbyggeri AS overleverte torsdag 5. november 2020 sitt byggenummer 145, M/S «Fosnahav», til Abyss AS.

M/S «Fosnahav» er bygg nr. 2 levert til serviceselskapet Abyss, som fra før av har 15 fartøy i sin portefølje. M/S «Fosnahav» er en katamaran på 22 x 13 meter og bygget på samme design som «Fosnakongen» som ble levert til Abyss i 2015. Begge fartøyene er designet av Tomra Engineering As.

– Vi er stolte over å få levere enda et fartøy til Abyss, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved byggeverftet. – Det er den største tillitserklæringen vi kan få når kundene ønsker å komme tilbake og bygge flere båter hos oss.

Det diskuteres heftig i miljøet om katamaran eller en-skrogs båt er best egnet for oppdrettsservice. – Det er ikke tvil om at katamaraner har suverene egenskaper i arbeidsoperasjonene, og våre båter er i tillegg utrustet med et dynamisk ballasteringssystem som gir uovertruffen stabilitet, kommenterer daglig leder i Abyss, Øystein Kjønhaug. – Etter å ha gått flere ganger til Island med «Fosnakongen» ser vi også at sjøegenskapene er mer enn gode nok for dette bruket.

«Fosnakongen» sitt unike skrog er solid og trygt i åpent hav med tung og kraftig sjø og har vist seg veldig sjøsterkt, sier Kjønhaug. – Vi var derfor ikke i tvil om å bygge ett tilsvarende fartøy.

M/S «Fosnahav» er Abyss sitt fartøy nummer 16. Selskapet er inne i en spennende utvikling hvor man bygger for fremtiden, og Abyss melder at det vil komme flere større fartøy.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896. Med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner, er verftet rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.

Tekniske spesifikasjoner:

Design: CostCat 22W -Tomra Engineering AS

Maskineri: 2 x 500 hk Scania DI16

Kraner: 1 x Aukra Crane ADK-80, 180t/m, 1 x Aukra Crane ADK50, 120t/m

Vinsjer: 40 tonn og 15 tonn.

Lastedekk: 145 m2

Slepekraft: 16 tonn

Dekksutstyr: Abyss Safety Link, Salthammer Tresfjord plateholder, taulås, haikjeft, tauepinner.

Klasset for Europeisk fartsområde.