M/S "Håløy Jarl" fra Sletta Verft er en skikkelig kraftplugg. Foto: Even Stavaas

Sletta Verft leverer sitt bnr. 196

Sletta Verft AS i Aure har overlevert et fartøy av typen Macho25W til Håløy Havservice AS, M/S «Håløy Jarl». Fartøyet er verftets byggenummer 196 og ble kontrahert i desember 2020.

«Macho25W» er en bredere og videreutviklet versjon av det vellykkede Macho25-konseptet designet av Møre Maritime AS i Kristiansund. Fartøytypen er optimalisert for svært tunge havbruk service-operasjoner og for bruk i eksponerte kystområder. Konseptet har en sterk miljøprofil, med et lettdrevet skrog, effektivt propulsjonssystem og et topp moderne diesel-elektrisk anlegg med ekstra stor batteripakke. Det påregnes betydelige miljøgevinster og årlige drivstoffbesparelser sammenlignet med tilsvarende konvensjonelle konsepter. Prosjektet er støttet av Enova.

Foto: Even Stavaas

Møre Maritime har levert en komplett design- og tegningspakke til Sletta Verft AS. – Byggingen av dette fartøyet befester det gode samarbeidet som har vært mellom Sletta Verft og Møre Maritime gjennom mange år, sier daglig leder Kåre Sletta i Sletta Verft.

Dette er et stort og viktig løft for Håløy Havservice, samtidig som det er nødvendig for å kunne følge med i utviklingen. Utstyret blir større og oppdragene tyngre i havbruksnæringen, og med det følger behovet for båter i denne størrelsen, sier Remi Rønning, daglig leder i Håløy Havservice AS.Vi er veldig fornøyde med designet, og ser frem til å få en kraftplugg av en båt fra Sletta Verft, klar for å håndtere tunge arbeidsoppgaver.

Foto: Even Stavaas