Statsminister Erna Solberg og adm.dir. Øystein Hellesøy i samtale ved verftets byggenummer 153, M/S «Taresund». Foto: Ronny Lakselv

Statsministeren besøkte Hellesøy Verft

Tirsdag den 2. mai 2017 besøkte statsminister Erna Solberg det tradisjonsrike skipsverftet Hellesøy Verft på Løfallstrand i den vakre Hardangerfjorden.

Statsministeren innledet bedriftsbesøket med å hilse på Bjørg Hellesøy (f. 1919), mor til de tre brødrene som sammen har drevet verftet siden ektemannen til Bjørg gikk bort. Hun er en selvskreven nøkkelperson når en slik tradisjonsrik familiebedrift skal presenteres for landets statsminister.

Været viste seg fra sin beste side da statsministeren besøkte Hellesøy Verft, her med adm.dir. Øystein Hellesøy. Foto: Ronny Lakselv

Øystein Hellesøy guidet statsminister Erna Solberg gjennom verftets mangfoldige historie med den brede variasjonen av båter som har blir utrustet ved verftets kai.

Byggenr. 153

Også været viste seg fra sin beste side da statsministeren fikk ta FMC Biopolymer AS sitt nybygg, M/S «Taresund» i selvsyn på kaien. Denne taretråleren er et naturlig resultat av den kontinuerlige omstillingen som også Hellesøy Verft AS er i, og vil fortsette å være i. Statsministeren fastslo blant annet at «slike bedrifter som Hellesøy Verft, er selve ryggraden i den maritime næringen». Det ble også tid til kaffedrøs på kaien med både rederi og verftsarbeidere.

Folgefonnsenteret

Samme dag skulle statsministeren forestå den høytidelige åpning av det nye Folgefonnsenteret i Rosendal, et senter hvor Hellesøy Verft er en av bidragsyterne. Senteret er en interaktiv utstilling som blant annet forteller historier fra livet i fjorden med hovedfokus på vannet sin syklus på jorden.

Bjørg Hellesøy (f.1919) hadde mye å fortelle statsministeren da de møttes den 2. mai 2017. Foto: Leiv Magne Sigveland