Statsråden tok seg god tid da han besøkte Norske Skipsverft sin stand på Nor-Shipping. Fra v. Bjørnar S. Skjæran, Olav Linge Fiskerstrand, Asle Strønen og Arild Dybvik.

Statsråd: Sier regjeringen forstår

Fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran besøkte Norske Skipsverft på Nor-Shipping.

Og meldingen fra statsråden var klar: – Regjeringen forstår mange av de utfordringene verftsindustrien møter, forsikret Skjæran.

Sekretariatet til de 21 medlemsverftene i Norske Skipsverft Salg og Markedsorganisasjon (nssm.no) poengterte betydningen av politisk vilje til å prioritere og iverksette bygging i Norge av standardiserte fartøyer til Sjøforsvaret. Men man var like opptatt av nødvendigheten av en statlig Forskuddsgarantiordning for skipsverftene og at myndighetene korrigerer den kurs som enkelte Statsforvaltere har lagt seg på i den såkalte sediment-saken.

Asle Strønen i Norske Skipsverft var tydelig på at sediment-saken har potensialet i seg til å radere ut enkelte veletablerte skipsverft. – Vi savner en politisk evaluering av den prosess statsforvaltere har satt i gang, sier Strønen som er usikker på hva statsforvalterne egentlig ønsker å oppnå.