Årets første styremøte i NSSM ble arrangert på Fiskerstrand Verft. Fra venstre Rolf Fiskerstrand, konsernsjef Fiskerstrand Holding, Magne Standal, adm.dir. Fiskerstrand Verft, styremedlem Kenneth Sekkingstad (Båtbygg), nestleder Halvard Aas (Aas Mek. Verksted), styremedlem Peter Kristjan Vaagland (Vaagland Mek. Verksted) og styremedlem Jarle Gunnarstein (Larsnes Mek. Verksted). Styreleder Hugo Strand og styremedlem Gustav Oma er ikke tilstede på bildet. Foto: nssm.no

Styremøte Norske Skipsverft og besøk hos Fiskerstrand Verft

Norske Skipsverft Salg og Markedsorganisasjon avholdt årets første styremøte den 14. februar 2019, og arena for møtet var Fiskerstrand Verft på Fiskarstrand.

Som bransjeorganisasjon har Norske Skipsverft en travel agenda med å fokusere på verftenes rammevilkår, markeds- og sysselsettingssituasjonen, samt en mulig revisjon av Skip2000-kontrakten. Til sistnevnte har NSSM arrangert flere workshops og arbeidet er fortsatt pågående. Organisasjonen holder Årsmøte den 29. mars og da inviteres medlemsverftene til å komme med sine oppsummeringer i forhold til dette arbeidet. – Vi deltar også på Nor-Shipping i Oslo i dagene 4.-7. juni med en stor fellesstand og her har vi fortsatt plass til flere medutstillere, sier Hugo Strand, styreleder i NSSM og verftsdirektør på Fitjar Mek. Verksted AS.

Fiskerstrand Verft har for tiden svært godt belegg på reparasjons- og ombyggingsmarkedet. Da styret besøkte verftet var kaier og dokk-kapasitet fullt utnyttet. Og spennvidden i oppdragsmengden ved verftet er stor, fra store russiske fiskebåter til elektrifisering av fergeflåten – for å nevne noe.