Solstrand Verft er hjemmehørende i Tomrefjorden. Foto: Verftet

To nye medlemsverft 2. kvartal 2019

Bransjeorganisasjonen Norske Skipsverft Salg- og Markedsorganisasjon (nssm.no) seiler i medvind. I årets 2. kvartal fikk organisasjonen to nye og sterke medlemmer i de tradisjonsrike verkstedene Solstrand Verft AS i Tomrefjord og Myklebust Verft AS i Gursken.

Med fokus på næringens rammevilkår, myndighetskontakt, samhandling verftene imellom og markedsføring, med blant annet en stor fellesstand (D02-34) på Nor-Shipping 4.-7. juni 2019, arbeider sekretariatet og styret aktivt for å fremme verftenes konkurransekraft.

– Konkurransebildet er krevende både nasjonalt og internasjonalt. Det er derfor viktig at industrien driver erfaringsutveksling der den kan og konkurrerer der den skal, kommenterer styreleder Hugo Strand. Han er verftsdirektør ved Fitjar Mek. Verksted AS og gleder seg over at flere verft nå velger å melde seg inn i organisasjonen.

Solstrand Verft AS

I næringen er Solstrand kjent for å være Tomrefjordens eldste skipsverft. Verkstedet har drevet kontinuerlig i nær 65 år og har derfor en solid posisjon innen blant annet reparasjon/vedlikehold, samt fremdriftssystemer og elektro/automasjon.

Verftseier Tore Rekdal forteller at det har vært investert store ressurser i Solstrand etter overtakelsen. Foto: Verftet

I 2016 tok Rekdal Group med Tore Rekdal som eneeier over samtlige aksjer i Solstrand Verft AS. Etter den tid er det gjennomført en omfattende omlegging av driften og gjort store investeringer i anlegget. Solstrand Verft og Rekdal Industrier er en del av Rekdal Group. Tore Rekdal vil være tilgjengelig enkelte dager på Nor-Shipping. Han kan kontaktes på mobil 906 47 345.

Myklebust Verft AS

Myklebust Verft AS er med sine 120 faste ansatte en betydelig aktør innen både nybygging og ombygging/reparasjon av skip. Verkstedet har en meget omfattende referanseliste og står nå etter 17 år i Kleven-konsernet igjen på egne bein.

Myklebust Verft AS i Gursken har fasiliteter for de fleste skipsoppdrag, store som små. Foto: Oddgeir Refvik

Verftsdirektør Inge-Jonny Hide forteller at Myklebust deltar på Nor-Shipping 2019 med en egen stand på Norske Skipsverft sin fellesstand. – Vi er til stede med et team med lang erfaring og kompetanse, og ønsker gamle og nye kunder velkommen innom for en god skipsbyggerprat, sier Hide. Han forteller at verftet har en god markedsposisjon og derfor søker etter flere medarbeidere.

Nor-Shipping 2019

Denne messen er en av næringens aller viktigste møteplasser. Den er et fantastisk utstillingsvindu med et godt ry over hele verden. Norske Skipsverft Salg- og Markedsorganisasjon deltar med følgende verft:

Båtbygg AS, Fiskerstrand Verft AS, Fitjar Mek. Verksted AS og Myklebust Verft AS. Representanter for de øvrige medlemsverftene treffes etter avtale.

På sensommeren deltar mange av NSSM sine medlemsverft AquaNor 2019 og til neste år på Nor-Fishing 2020.