Nye «Geir» blir landets største linebåt når hun leveres i desember 2019. Designen har typebetegnelsen ST-156 XL med hoveddimensjoner 61,80 meter loa og 13,50 meter bredde. Ill.: Skipsteknisk.

Vaagland Båtbyggeri skal bygge Norges største linebåt

Rederiet H.P. Holmeset på Grytastranda har strukket seg langt for å få på plass norsk bygging av sitt neste nybygg. Og valget falt på Vaagland Båtbyggeri i Halsa på Nordmøre.

I en artikkel i Sunnmørsposten blir nye «Geir» presentert som et kortreist prosjekt. Rederiet er hjemmehørende på Grytastranda, fartøyet er designet av Skipsteknisk AS i Ålesund og skal altså bygges av Halsa-verftet Vaagland Båtbyggeri AS. Nye «Geir» blir rederiets åttende båt og den tredje med dragerbrønn, står det i artikkelen. Den får også autolineutstyr for omtrent 70.000 kroker. Fabrikken kan produsere både HG og filetert fisk og har en lastekapasitet på 500 tonn.

Kontraktsprisen er oppgitt til 250 millioner kroner og daglig leder Hallgeir Holmeset i H.P. Holmeset er tydelig på valget av norsk byggeverft. – Vi vet hva vi vil ha, og liker å følge prosessen med et nybygg tett, poengterer H.P. Holmeset sjefen.

Du kan lese mer om fartøyet i Skipsteknisk sin pressemelding her og artikkelen i Sunnmørsposten her.