Styreleder i Norske Skipsverft Hugo Strand (til v.) sammen med Fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran. Foto: John Inge Vikan/Maritimt Magasin

Vellykket Nor-Shipping messe

Styreleder i Norske Skipsverft, Hugo Strand, er fornøyd med deltakelsen på årets første messe av internasjonalt format.

– På denne messen stilte vi med seks medlemsverft og tilbakemeldingene så langt er utelukkende positive, sier styrelederen som også er direktør på Fitjar Mek. Verksted AS. – Vi representerte nybyggings- og reparasjon/service-verft fra nord til sør og innen mange segmenter, fortsetter Strand.

Sekretariatet i Norske Skipsverft benyttet messen aktivt til markedsføring og politisk arbeid. At rammeverket næringen arbeider innenfor er avstemt i forhold til internasjonale regler er viktig. – Samtidig ser vi at vi nasjonalt har en del forbedringspunkter som vi påpeker i våre møter med offentlige myndigheter, forklarer Asle Strønen og minner om at skipsverftene er en viktig del av utviklingen av bærekraftige verdikjeder.

Du kan lese mer om skipsverftenes strategiske betydning her.

Her er adm.dir. Magne Standal (til v.) ved Fiskerstrand Verft AS og Vegard Eid (til h.) på verftets stand på Nor-Shipping.

Paviljongen til Norske Skipsverft var godt besøkt av både kunder og leverandører. – Det gjorde godt endelig å komme ut og treffe folk igjen, forteller Hugo Strand. – Vi erfarer at det er attraktiv på være med under Norske Skipsverft-paraplyen. Derfor legger vi opp til å nær doble standarealet fra 120 m2 til Nor-Shipping 2023 som arrangeres i dagene 5.-8. juni.

Nor-Fishing 2022

Neste store messe for Norske Skipsverft er fiskerimessen i Trondheim i dagene 23.-26. august.

Statsråd Skjæran (til v.) i samtale med Agnar Lyng fra Stadyard AS. Foto: John Inge Vikan/Maritimt Magasin