Laksetaxi: Verdens flotteste!

Verdens flotteste laksetaxi overlevert!

Ja, bare spør den fornøyde gjengen på Larsnes Mek. Verksted AS – byggenummer 67, «Ro Sailor» til Rostein, tar prisen som verdens flotteste.

– Vi gratulerer Rostein AS med det flotte fartøyet og takker for oppdraget, heter det i en pressemelding fra byggeverftet. – Båten ble overlevert rederiet den 5. juli 2021.

Kontrakten ble skrevet den 31. januar 2020 og med levering avtalt til 30. juni 2021. En uke senere ble nybygget altså overlevert, ikke verst det i et koronaår. Kutting av stål startet rundt den 15. mars 2020, så fra start kutting til levering fra verftet har det gått ca. 16 måneder. Skroget er bygget i Polen, ved Marine Projects i Gdansk. Designet er levert av Skipskompetanse AS i Måløy og er av typen SK-6100 DM LFC.

– Vi har hatt en del utfordringer med covid-19 rett etter nyttår og etter påske med lange karantener på både egne ansatte og innleid arbeidskraft. Men levering så tett opptil opprinnelig kontraktsdato kan vi si oss fornøyd med, men tanke på situasjonen rundt covid-19, sies det videre.

Svært gode manøvreringsevner.

M/S «Ro Sailor» er optimalisert med tanke på kjøring av smolt fra laks og ørret, men også frakt av laks og ørret fra oppdretter til slakteri. Båten er som de andre Rostein-båtene bygget med tanke på fiskevelferd, samt utstyrt for nullutslipp under lukket transport med overvåking og rensing av vann. Den er i tillegg utrustet med SCR-anlegg for reduksjon på utslipp av NOx. Båten er 79,27 meter lang 15,00 meter bredde og har to lasterom på til sammen 2800 m3.