Einar K. Engesvik er daglig leder ved Viknaslipen AS.

Viknaslipen nytt medlem i Norske Skipsverft

Viknaslipen AS leverer fiskebåter, servicebåter til oppdrettsnæringen og hurtiggående båter.

Hjemmehørende i Rørvik er skipsverftet ideelt lokalisert i forhold til sine kunder. Nybygg satset man på fra 2006 av og frem til i dag har verftet kommet til byggenummer 59, M/S «Havblomst». – Det er et historisk fartøy for oss, forklarer daglig leder Einar K. Engesvik. – Dette er nemlig den første båten av eget design.

– For vår del er medlemskap i Norske Skipsverft viktig i forhold til å være en del av en organisasjon som driver i samme næringen som vi gjør, sier Engesvik. – Jeg er helt sikker på at Viknaslipen AS vil dra stor nytte av medlemskapet med tanke på erfaringsutveksling med andre verft i Norge.

– Jeg ser frem til å treffe andre kolleger som jobber i samme bransje og lære av andre som er i samme situasjon.

Norske Skipsverft Salg og Markedsorganisasjon er en videreføring av Vestlandske Fartøybyggjarlag som ble etablert i 1945. Med 20 medlemsverft i porteføljen er Norske Skipsverft godt rigget for å tale skipsverftenes sak. – Vi er aktive i politiske miljøer som er med og legger rammeverket rundt vår innovative næring, forklarer Asle Strønen i sekretariatet til NSSM. – Vi er allerede godt inne i det grønne skiftet og skal myndighetene få fart på omstillingen må verftenes innovasjonskraft utnyttes langt mer aktivt enn hva tilfellet er i dag. Alle medlemsverftene kan sine segmenter, kjenner mulighetene i reparasjon/ombygginger, nybygg, eksisterende og nye  energibærere og, ikke minst, mange har årelang design- og utviklingserfaring. Kort sagt, vi har en kompetanse å tilby og den deler vi gjerne med alle som vil lytte, sier Asle Strønen og ønsker Viknaslipen AS velkommen i foreningen.

– Vi har tro på det vi gjør og regner med at enda flere skipsverft vil slutte seg til Norske Skipsverft i løpet av året, avslutter Asle Strønen med et smil.