M/S "Aqua Fighter" overlevert til Nærøysund Aquaservice AS fra Salthammer Båtbyggeri AS. Foto: Verftet

«Aqua Fighter» – arbeidsbåt fra Salthammer Båtbyggeri

Salthammer båtbyggeri AS overleverte onsdag 9. november 2021 ‘’Aqua Fighter’’ til Nærøysund Aquaservice AS. Kontrakten ble signert i juni 2020 og fartøyet er bygget i sin helhet på verftet på Vestnes.

Fartøyet ‘’Aqua Fighter’’ er første bygget levert til Nærøysund Aquaservice AS. Designet er fra Tomra Engineering AS, type CoastCat15W, med en største lengde på 14,90 meter og en bredde på 12,00 meter. Nybygget er utrustet med moderne innredning, 40 + 10 tonns dekksvinsj, capstaner, twister, to store kraner og et ryddig arbeidsdekk.

– Det har vært en glede å bygge og nå levere denne pluggen av en arbeidsbåt til Nærøysund Aquaservice AS, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet. – Dette er det verktøy rederiet og mannskapet skal leve og arbeide med i mange år framover og vi forstår hvor viktig det er at båten er komfortabel, praktisk og driftssikker. Vi håper vi har levd opp til forventningene og ønsker båt og mannskap lykke!

Fartøyet blir NAS sitt fartøy nr. 10, hvor alle fartøy er i drift i dag. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er en del av veien videre for næringen. – Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også NAS som en maritim entreprenør, sier daglig leder i NAS Brynjar Karlsen

Nærøysund Aquaservice AS ble etablert i 2003 av Brynjar Karlsen, og har oppdrettskonsernet Sinkaberg Hansen AS på eiersiden. NAS leverer alle typer servicetjenester, og «Aqua Fighter» vil være et godt tilskudd til båtparken, slik at man fortsatt kan levere gode og tilpassede tjenester til NAS sine kunder i Midt Norge. Daglig Leder i NAS er meget godt fornøyd med Salthammer Båtbyggeri, Tomra Engineering og hele byggeprosessen, og det ferdige produktet svarer så absolutt til forventningene.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken, og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.