Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896 og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken, og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner, er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.

«Charlie Knight» – servicebåt fra Salthammer til Skottland

Salthammer Båtbyggeri AS (SHB) overleverte fredag 29. september 2023 servicebåten «Charlie Knight» til Inverlussa Marine Services, Skottland.

Fartøyet er det første bygget levert til Inverlussa Marine Services fra SHB og den første service båten som Salthammer har leverte til utenlandsk kunde.

Kontrakten ble signert i desember 2022 og fartøyet, som er bygget i sin helhet ved verftet på Vestnes, er en CoastCat18 designet av Tomra Engineering AS. Største lengde er 18,50 meter og bredden er 12,00 meter. Nybygget er utrustet med blant annet batteri, innredning for fire personer, 40 tonns dekksvinsj, 5 tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 110 m2.

Inverlussa er et av Skottlands største tilbydere av servicebåt-tjenester til aquakultur og fornybar energi. Selskapet, som er et familieeid rederi, har stort fokus på sikkerhet og kvalitet i så vel fartøy som i operasjoner.

– At Inverlussa valgte Norge med Tomra Engineering til å designe og Salthammer til å produsere og levere det som nå blir det en av de mest fleksible og sterkeste servicebåtene i Skottland, viser den posisjon vi og Norge har som produsent av slike fartøy, sier Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet, i forbindelse med overleveringen.

– Dette er det første fartøyet vi leverer til Inverlussa, og det har vært en stor glede og et stort ansvar å få lov til å bygge og levere «Charlie Knight», forteller Per Svein Moland, prosjektleder ved verftet. – Dette er et verktøy rederiet og mannskapet skal leve av og arbeide med i mange år fremover og vi forstår hvor viktig det er at båten er komfortabel, praktisk og driftssikker. Vi håper vi har levd opp til forventningene og ønsker båt og mannskap lykke til!