Søsterfartøyene "FDA FINN" og "FDA ASTRI" ved kai på Salthammer Båtbyggeri AS.

«FDA FINN» – servicebåt fra Salthammer

Salthammer Båtbyggeri AS overleverte mandag 12. april 2022 M/S ‘’FDA FINN’’ til Finnsnes Dykk & Anleggservice AS.

Fartøyet «FDA FINN» er det andre bygget levert til FDA som har ytterligere 1. fartøy under bygging hos Salthammer. «FDA FINN» er identisk med «FDA ASTRI» som ble overlevert rederiet for 10 måneder siden. Kontrakten ble signert i desember 2020 og fartøyet som er bygget i sin helhet på verftet på Vestnes er en CoastCat25W, Designet av Tomra Engineering AS, med en største lengde på 24,80 meter og en bredde på 13,00 meter. Fartøyet er utrustet med blant annet innredning for 5 personer, 80 t dekksvinsj, 5 tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 175 m2.

– Helt siden første kontakt har det vært en stor glede og fornøyelse å jobbe sammen med Finnsnes Dykk & Anleggservice AS og være med på å realisere reders ønske om å skape de råeste servicebåtene, sa daglig leder ved Salthammer, Lasse Stokkeland, i forbindelse med overleveringen.

– «FDA ASTRI» la listen høyt og «FDA FINN» hever den enda litt, uttalte Lasse Stokkeland. – Dette er det verktøy rederiet og mannskapet skal leve og arbeide med i mange år framover og vi forstår hvor viktig det er at båten er komfortabel, praktisk og driftssikker. Vi håper vi har levd opp til forventningene og ønsker båt og mannskap lykke!

– Fartøyet blir FDA AS sitt fartøy nr. 12, hvorav 6 fartøy er i drift i dag. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen. Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også FDA AS som en maritim entreprenør, sa daglig leder i FDA Keneth Larsen

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen, og er en maritim entreprenør som leverer dykkertjenester og servicebåttjenester til havbruksnæringen, entreprenører og det offentlige i Nord-Norge.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken, og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.

«FDA FINN» er byggenummer 148 fra Salthammer Båtbyggeri AS, Norges eldste skipsverft.

 Tekniske spesifikasjoner:

Design: CoastCat 25W -Tomra Engineering AS

Maskineri: 2 x 500hk Scania DI16

Kraner: 1 x Effer Marine Crane 175000 4SL, 1 x SHM Crane model 90-6

Vinsj: 80 tonn og 30 tonn.

Lastedekk: 175 m²

Dekksutstyr: SHM plateholder, taulås, haikjeft, tauepinner.

Klasset for Europeisk fartsområde.