«Fiskebas» levert fra Vaagland Båtbyggeri AS

Fiskebas AS, Florø overtok fiskefartøyet M/S «FISKEBAS» fra Vaagland Båtbyggeri AS, Vågland den 30. januar 2014 som verftets byggenummer 145.

Nybygget har designbetegnelse NVC 317 og skal drive pelagisk fiske og er rigget for not. For å oppnå gunstig driftsøkonomi og miljøprofil er fartøyet arrangert med et hybrid fremdriftssystem, basert på hybrid akselgenerator (HSG) fra Rolls-Royce. Det betyr at man kan operere både dieselelektrisk og dieselmekanisk, eller en kombinasjon av begge deler.

Lasteromskapasiteten er på 1550 m3, og rommene er konstruert med tanke på optimal føring av last i RSW-kjøletanker. Fartøyet er dobbelsertifisert som både fiske- og lastefartøy og har klasse i DNV ✠1A1, Fishing Vessel med følgende hovedddata: Lengde oa 64,20 meter, lengde bpp 55,40 meter og bredde 14,00 meter. RSW kapasiteten er 1550 m3.

Det er lagt stor vekt på bo- og arbeidsmiljø for et mannskap på 12, med blant annet enmannslugarer med egne dusj/toalett, romslig messe/salong med egen spiseavdeling, filmrom, treningsrom og badstu.