M/S "Fjordjarl" ble levert fra Oma Baatbyggeri AS til Norled AS den 24. mars 2020. Foto: Verftet

«Fjordjarl» – levert fra Oma Baatbyggeri AS

Oma Baatbyggeri AS på Stord overleverte den 24. mars 2020 sitt byggenummer 543, M/S «Fjordjarl», til Norled AS. Dermed er alle de tre passasjerkatamaranene som rederiet kontraherte en bloc i 2018 nå levert til Norled.

Oma Baatbygeri AS og Norled AS signerte kontrakt for bygging av tre 39-meter lange passasjerkatamaraner med kapasitet for 296 passasjerer i 2018. Den første av disse, M/S “Fjorddronningen”, ble levert til Norled den 15. oktober i fjor, mens “Fjordprinsen” ble levert den 10. desember og satt i drift 1. januar 2020. Med levering av “Fjordjarl” den 24. mars 2020 har Norled nå mottatt alle de tre fartøyene. Båtene trafikkerer i Troms, i ruten mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.

Båttypen har en utforming og er utrustet med fremdriftsmaskineri som vil gi ytterligere reduksjon i energiforbruk. Med disse nybyggene bekrefter Oma Baatbyggeri sin ledende posisjon når det gjelder lavt brennoljeforbruk, lav støy og høy passasjerkomfort. Universell utforming kombinert med svært gode sjøegenskaper ivaretar komforten for passasjerene. Det er videre lagt meget godt til rette for at passasjerer med funksjonshemninger skal kunne ferdes enklest mulig ombord.