M/S "Fjordprinsen" er byggenummer 542 fra Oma Baatbyggeri AS.

«Fjordprinsen» – passasjerkatamaran fra Oma

Oma Baatbyggeri AS på Stord overleverte den 10. desember 2019 sitt bygg nummer 542, M/S «Fjordprinsen», til Norled.

Oma Baatbyggeri AS og Norled AS signerte kontrakt for tre stk. 39 meter lange passasjerkatamaraner med kapasitet for 296 passasjerer i 2018. M/S «Fjorddronningen», den første av de tre søsterskipene, ble levert til Norled AS den 15. oktober, mens «Fjordprinsen» ble levert den 10. desember. Begge fartøyene skal settes i drift fra 1. januar 2020 og da i Troms, i ruta mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad. Det siste fartøyet leveres i mars 2020.

Oma sine passasjerkatamaraner er anerkjent blant landets hurtigbåtrederier.

Båttypen er en videreutvikling av de anerkjente Oma Passasjerkatamaranene som verftet har levert mange av til forskjellige norske rederier. Disse nybyggene har en utforming og er utrustet med fremdriftsmaskineri som vil gi ytterlig reduksjon i energiforbruk. Med overleveringen av «Fjordprinsen» bekrefter Oma Baatbyggeri sin ledende posisjon når det gjelder lavt brennoljeforbruk, lav støy og høy passasjerkomfort. Universell utforming kombinert med svært gode sjøegenskaper, ivaretar komforten for passasjerene. Det er videre lagt meget godt til rette for at passasjerer med funksjonshemninger skal kunne ferdes enklest mulig ombord.

Norled styrker posisjonen som et av verdens største hurtigbåtrederier.

I mai 2018 ble det klart at Norled vant den store anbudskontrakten for hurtigbåtforbindelsen mellom Harstad og Tromsø fra 2020 til 2030. Med dette befestet Norled posisjonen som det klart største hurtigbåtselskapet i Norge. Samtidig er Norled nå verdens femte største hurtigbåtoperatør, og den aktøren som driver mye av teknologiutviklingen innen bransjen. Selskapet er også ledende innenfor fjordturisme og ser et stort potensial for ytterligere utvikling av turismesektoren i Nord-Norge.

– Vår ambisjon er å være en pådriver for ny og miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen. Samarbeidet innenfor det maritime teknologiklusteret i Norge er helt spesielt, og ligner på mange måter på de fremste teknologimiljøene man finner verden, med høy tillit og høy fleksibilitet på samme tid. – Vi har arbeidet tett med Oma Baatbyggeri i mange år, og vet at verftet bygger fartøy som er solide, topp moderne og som gir gode reiseopplevelser.

Daglig leder Gunnar Jan Oma ved byggeverftet er svært fornøyd med det gode samarbeidet med rederiet og glad for at verftet leverer kvalitetsprodukter til Norled.

Oma Baatbyggeri leverer anerkjente og pålitelige hurtigbåter.