M/S Kalvøy er basert på Omas mangeårige erfaring med bygging av hurtiggående katamaran passasjerbåter.

«Kalvøy» levert fra Oma Baatbyggeri

Den 6. mars 2017 tok Boreal Sjø AS levering av båt nr. 2 fra Oma Baatbyggeri AS som følge av at selskapet vant anbudskonkurransen om passasjertrafikk i Møre og Romsdal fra og med 1. januar 2017.

Det var i forbindelse med at Boreal Sjø AS vant anbudskonkurransen om fire hurtigbåtstrekninger i Møre og Romsdal at rederiet kontraherte i alt fem nybygg – hvorav to fra Oma Baatbyggeri. Verftet leverte M/S Godøy i november i fjor og båt nr. to, M/S Kalvøy i mars 2017 – begge levert i henhold til kontrakt.

Selv om det er betydelig størrelsesforskjell på de to Oma-båtene, hhv. 34,60 og 26,00 meter, er begge båttypene en videreutvikling av de anerkjente Oma passasjerkatamaranene. Kontraktene ble inngått tidlig i desember 2015. Nybygget er allerede satt inn i «Nordøyaneruta» ved Ålesund og skal operere med en servicefart på ca. 26 knop.

Fremdriftsmaskineriet består av et CPP propellanlegg fra Servogear og 2 stk. MTU 8V2000 M72 dieselmotorer. Verftet selv har forestått ventilasjonsanlegg, gangveier og MOB arrangement.