M/S «Mjølner» er en hybrid batteri-elektrisk 140 pax. katamaran. Foto: Verftet

«Mjølner» – levert fra Oma

Oma Baatbyggeri AS på Stord leverte nybygg nummer 551 M/S «Mjølner» til Norled AS onsdag 15. mai 2024.

Norled AS og Oma Baatbyggeri AS signerte kontrakten for den 28-meters passasjerkatamaranen i januar 2023. Båten skal operere mellom Trondheim og Vanvikan i Trøndelag.

Fra kontraktsigneringen: Erlend Hovland, Norled (til h.) og Gunnar Jan Oma fra Oma Baatbyggeri.

Båten er basert på Oma Baatbyggeri sine tidligere hurtigbåtdesign og vil ha kapasitet til å frakte 140 passasjerer. Katamaranen er bygget i sjøvannsbestandig aluminium, et byggemateriale som er 100 prosent resirkulerbart. Det sterke, men lette konstruksjonsmaterialet er optimalt når man bygger hurtigbåter.

Fartøyet føyer seg inn i en serie båter levert fra Oma Baatbyggeri til Norled, som skal eie og drifte fartøyet. Båten er forsynt med hybrid batteri-elektriske fremdriftssystemer og er utstyrt med batteribyttesystem, som gjør at båtene kan operere med null utslipp av CO2 og 100 prosent elektrisk drift på ruten den skal betjenes.

En effektiv og moderne arbeidsplass.

Passasjerkapasiteten er 140, servicefarten er 23 knop og lengden på fartøyet er 28 meter.

Oma Baatbyggeri har fått gode tilbakemeldinger fra rederi og mannskap.  – Det er gledelig å få M/S «Mjølner» på plass i Trondheim. Det er en flott og solid båt som vil tåle vær og vind i farvannet godt, bekrefter hurtigbåtsjef i Norled, Bjørn Egil Søndenå.

Skipsfører Joakim Alexander Eide som har fulgt med fartøyet på byggetilsyn er enig.  – Vi får en veldig god båt. Det er en vesentlig oppgradering fra dagens fartøy både for mannskap og passasjerer. Vi vil nok merke betydelig bedre sjøegenskaper, mindre støy, god tilrettelegging i henhold til universell utforming og, ikke minst, en moderne og fin arbeidsplass for mannskapet. Vi gleder oss til å ta i bruk M/S «Mjølner» på sambandet når alt er klart.